Je huid optimaal verzorgen

21 VIEWS
Je huid optimaal verzorgen

Onze huid… Het is erg kwetsbaar, maar o zo belangrijk. De huid is één van de eerste dingen die mensen zien als ze jou tegenkomen. Het is dan ook fijn om met een verzorgde huid voor de dag te komen. Helaas is een egale, strakke huid niet voor iedereen weggelegd. Door programma’s zoals Photoshop en andere fotobewerking apps lijkt het alsof iedere beroemdheid of influencer hét perfecte huidje heeft. Maar niets is minder waar! Oneffenheden, rimpels, puistjes… (Bijna) iedereen heeft hier wel eens last van. Laat je dus zeker niet misleiden door reclames met modellen die de perfecte huid lijken te hebben. Iets zoals de perfecte huid bestaat namelijk niet, maar je kunt uiteraard wel je best doen om zo goed mogelijk voor je huid te zorgen. Iedere huid is anders, maar wat is nu de optimale huidverzorging? In dit artikel vertellen we er graag meer over!

Waarom is huidverzorging zo belangrijk?

Weer, wind, regen, hitte, kou… Je huid heeft een hele hoop te verduren. Het is dus zeker geen overbodige luxe om je huid wat extra aandacht te geven. Als je een gezonde en stralende huid wilt, is het gebruik van crèmes, maskers en andere huidverzorgende producten eigenlijk onmisbaar. Zo geef je niet alleen je huid de kans om te herstellen, maar biedt je ook extra bescherming voor alle invloeden van buitenaf aan je huid.

huid verzorgen

De ultieme tips om je gezicht te verzorgen

Met name je gezicht is erg kwetsbaar en heeft veel te verduren. Vooral mensen met een gevoelige huid zullen herkennen dat een optimale gezichtsverzorging ontzettend belangrijk is. Wij zochten de beste tips uit om je huid optimaal te verzorgen!

Hydraten kun je leren

Twee. Liter. Water. Het is zó belangrijk om minimaal twee liter water te drinken per dag! Wist je dat onze huid voor een groot gedeelte uit water bestaat en een natuurlijke barrière tegen externe factoren is? Hydraten is dus echt een must voor je huid. Dit zorgt niet alleen voor een stralende huid, maar heeft ook nog veel andere voordelen.

Lees ook:  Krijg grip op je faalangst

Bepaal je huidtype

Zoals gezegd is iedere huid anders. Het is dan ook niet gek dat iedereen baat kan hebben bij verschillende verzorgingsproducten. Wat prima werkt voor de een, kan juist een onrustig en negatief effect hebben op de ander. Daarom is het belangrijk om je eigen huid goed te leren kennen. Leer dus wat je huidtype is (gemengd, droog, vet, of misschien wel wat anders) en stem hier je producten af. Zo weet je zeker dat je de juiste producten gebruikt die passen bij je huidtype. Als je producten gebruikt die eigenlijk niet geschikt zijn voor jouw huidtype, kan dit zorgen voor uitdroging of irritaties.

Slapend mooi worden

Slapend rijk worden, dat willen we natuurlijk allemaal… Helaas is dit niet zo simpel. Het is echter wel een stuk makkelijk om slapend mooi te worden! Een vast ritme waarin je ongeveer 8 uur slaap krijgt, heeft een positieve invloed op je huid. Daarnaast helpt een goede nachtrust ook uitstekend tegen stress, dit heeft natuurlijk ook zijn weerslag op je huid. Probeer dus ervoor te zorgen dat je op tijd naar bed gaat, zodat je aan de 8 uur slaap per nacht komt. Ervaar je toch nog moeite met slapen? Lees dan onze slaaptips voor een betere nachtrust.

gezichtsverzorging

Van binnen naar buiten

Frisse lucht doet wonderen, óók voor je huid. Nu snappen we dat je denkt, hoe zorgt frisse lucht nu voor een mooie huid? Er is geen directe link tussen de buitenlucht en een stralende huid, maar feit is dat frisse lucht in het algemeen gezond is. Wie gezond is, straalt dit ook uit. Dus ook je huid zal stralen als jij fit en gezond bent. Bewegen in de buitenlucht is ook zeker aan te raden en dit zorgt ook nog eens voor een mooie, rode blos op je wangen.

Lees ook:  6 mooie levenslessen van Audrey Hepburn over echte schoonheid

Met een schoon gezicht naar bed

Ga nooit, maar dan ook nooit slapen met make up! Als jij een gezonde en verzorgde huid wilt, is dit misschien wel de belangrijkste regel. Reinig dus altijd je gezicht voordat je gaat slapen. Kies ook zorgvuldig uit met welke producten je jouw make up eraf haalt. Deze producten moeten namelijk passen bij je huidtype, anders kan je huid uitdrogen of kan het andere vervelende irritaties veroorzaken. Je kunt ook voor permanente makeup kiezen, dit maakt het avondritueel een stuk korter (en makkelijker). Hoe dan ook, zorg ervoor dat je altijd met een schoon gezicht gaat slapen.

Vier seizoenen lang zonnebrand

Het is geen verrassing dat zonlicht een negatief effect kan hebben op de huid. Natuurlijk kan het zorgen voor een mooie bruine tint, maar rimpels en ziektes liggen op de loer. Zorg er dus voor dat je altijd je gezicht insmeert met zonnebrand, óók in de winter. Zo houd je je huid jong en bescherm je jezelf. Breng de zonnebrand altijd na de huidverzorgende producten aan, maar voor eventuele make up. Zo weet je zeker dat de zonnebrand goed in de huid kan trekken en dat het optimale bescherming kan bieden.

Met deze tips heb je hopelijk een idee van hoe jij je huid optimaal kunt verzorgen. Natuurlijk zijn er heel veel producten, ga dus vooral op zoek naar producten die werken voor jou. Kom je er zelf echt niet uit? Schakel dan de hulp van een professional in. Een professional kan op basis van een intake gesprek jouw huid beoordelen en vertellen welke behandelingen of producten je nodig hebt. Dit is zeker de moeite waard dus!

MEER INSPIRATIE

Verantwoord afvallen
Thuis yoga beoefenen
Spiritueel ontspannen
Tarotkaarten