Je bent echt gelukkiger met een huisdier

13 augustus 2020
344

Het is wetenschappelijk bewezen dat je gelukkiger bent als je een huisdier om je heen hebt. Geef een hond een aai, ga een eindje wandelen en stress verdwijnt als sneeuw voor de zon. Zo werkt het!

Natuurlijk was dat vermoeden er al jaren, maar zolang iets niet wetenschappelijk is bewezen, wordt het door mensen regelmatig naar het land der fabelen verwezen. We kunnen sinds verschillende onderzoeken echter niet om het feit heen dat stress vermindert en de gezondheid een boost krijgt als je bijvoorbeeld een hond hebt.

Hulde aan de hond

Onderzoekers van Britse universiteiten van Manchester, Liverpool en Southampton bogen zich over uitslagen van maar liefst zeventien onderzoeken. Uit alle onderzoeken kon de conclusie worden getrokken dat een huisdier nare gebeurtenissen, stress en crises verzachtten, verminderden en soms zelfs wegnamen. Hulde aan de hond!

De omgang met een huisdier zou vooral de mentale gezondheid goed doen. Honden, paarden en ezels worden niet voor niets ook bij therapieën ingezet. Angsten verminderen en verdwijnen, soms zelfs al na één sessie met een huisdier. Een hond is echter niet alleen goed voor de eigen gezondheid, ook hebben we zorg te dragen voor die van de hond. Een hond verzekeren is dan ook geen overbodige luxe, want je wilt het dier het liefst zo lang mogelijk bij je houden.

Hond geeft onvoorwaardelijke liefde en aandacht

Uit studies blijkt ook dat omgaan met een huisdier je gewoonweg rustiger maakt. Vooral van een hond weten we dat deze onvoorwaardelijke liefde en aandacht aan zijn baas geeft. Dat kalmeert ons. Als we ons daar bewust van zijn, kan de ervaring zelfs onze persoonlijke ontwikkeling bevorderen.

Lees ook:  Eén met de natuur: slapen in een boomhut midden in het bos

In verzorgingstehuizen wordt steeds meer aandacht besteed aan het houden van een huisdier omdat dit niet alleen stress kan verminderen, maar mensen ook minder eenzaam maakt. Datzelfde geldt uiteraard voor oudere mensen die zelfstandig wonen en het dagelijks gezelschap van een dier goed kunnen gebruiken.

Je moet er niet aan denken dat het dier iets overkomt

Vaak betekent het huisdier zoveel voor de eigenaar dat je er niet aan moet denken dat het dier iets overkomt. In dat geval is een huisdierenverzekering aan te raden. Dit is een ziektekostenverzekering voor dieren, af te sluiten voor een hond of een kat. Je verzekert het dier ermee voor medische kosten bij een dierenarts. De basisdekking biedt al een vergoeding bij noodzakelijke operaties en behandelingen. Daarbij horen ook onderzoek, narcose, röntgenfoto’s, echoscopie en diergeneesmiddelen uit Nederland. Dit soort kosten kunnen al snel oplopen en wie daar niet of nauwelijks de financiële middelen voor heeft, staat dan voor een naar dilemma. Dat is te voorkomen met deze verzekering, die naar wens uit te breiden is.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down