Japanse moeder maakt levensechte vintage in miniatuur

2 december 2017
699

Het lijkt een Victoriaans huis uit de 18e eeuw. Het enige wat het tegendeel verraadt is de vinger van de Japanse Kiyomi die af en toe in de foto's verschijnt. Alles wat zij met de hand maakt past namelijk in dit poppenhuis.

Om genoeg tijd voor haar hobby te vinden staat Kiyomi soms om vier uur 's ochtends op. Deze moeder van twee vervaardigt gebruiksvoorwerpen die zo uit de 18e eeuw zouden kunnen komen, maar dan in het klein. Met de hand maakt ze klein meubilair, minitaartjes en piepkleine glazen potjes. Vaak werkt ze rond een thema of locatie, zoals een klein banketwinkeltje of een naaiatelier. De details die Kiyomi in haar werk legt maken de spulletjes zo bijzonder. Ze zijn bijna niet van hun grote voorbeelden te onderscheiden.

Het liefst gebruikt ze papier, ijzerdraad en kunststof en beschildert ze alles met de hand. Hierdoor krijgen de "antieke" spullen een vintage uitstraling. Haar Instagram staat vol met foto's van de bijzondere voorwerpen waarop de indrukwekkende details goed zijn te zien. De croissantjes en quiche zou je zo willen opeten en het is bijna niet te geloven dat de scharen die nog geen halve centimeter groot zijn, met de hand zijn gemaakt.

Bekijk hieronder deze bijzondere spullen of bezoek de Japanse website van Kiyomi.

 

handmade-miniature-art-japanese-artist-kiyomi-19-5a16dec70159f__700

handmade-miniature-art-japanese-artist-kiyomi-9-5a16deb4d0e5c__700

handmade-miniatures-kiyomi-chiisana-shiawase-3

handmade-miniatures-kiyomi-chiisana-shiawase-4

handmade-miniatures-kiyomi-chiisana-shiawase-17

handmade-miniature-art-japanese-artist-kiyomi-29-5a16ddb791b73__700

handmade-miniature-art-japanese-artist-kiyomi-67-5a16e0ab9efc5__700

handmade-miniatures-kiyomi-chiisana-shiawase-7

handmade-miniatures-kiyomi-chiisana-shiawase-12

handmade-miniature-art-japanese-artist-kiyomi-56-5a16dd5fb5192__700

handmade-miniatures-kiyomi-chiisana-shiawase-13

 

Anderen bekeken ook: deze kunstenares vouwt kleurrijke origami die alleen op het topje van je vinger past. 

Lees ook:  In deze Zweedse gevangenis krijgen mensen yoga en meditatielessen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings