Japanse kunstenaar stapelt stenen tot kunstwerken

20 september 2016
469

De Japanner Kokei Mikuni stapelt stenen. Eerder zagen we al soortgelijke balanskunst van Michael Grab voorbij komen, maar waarom we ook de stenen van Mikuni willen laten zien, is dat er van zijn werkproces een schitterende (en heel rustgevende...) filmpjes zijn gemaakt.

Zittend in de rivier in een waterdicht pak gaat Mikuni te werk. Hij schuift, draait en wrikt net zo lang aan de stenen totdat deze een mooie balans vinden. Mikuni noemt zijn werk een 'tijdelijke kwetsbaarheid'. Het resultaat blijft behouden in de foto's die hij maakt, maar het water en de wind breken zijn kunstwerken altijd weer af en geven de stenen terug aan de natuur.

Onderstaande filmpjes zijn echt de moeite waard om even te bekijken (en enorm zen - op de muziek na...).

THANK YOU FOR OVER 2000 FANS!!!❤️ Commemoration of it,I made VIDEO CLIP!!! Have Fun Watching? フォロワー数2000越えを記念してビデオクリップをつくりました♪ぜひ楽しんで見てください?皆様今後とも宜しくお願いいたします❤️ #rocksportrait #石と海のインスタレーション#大自然の不自然 #重力操作 #rockbalancing #rockart #stone #stoneart #stonebalancing #natureart #ロックバランシング #石積み #石花 #写真好きな人と繋がりたい #アート #現代アート #ランドアート #石アート #瞑想#石ころ #ツムツム #特技#動画 #arts_help #instagramjapan #art_spotlight #webstagram #ig_video #amazing #installation

Een video die is geplaatst door Kokei (@rocksportrait) op

[hr]

Lees ook:  Breien op reusachtig formaat

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down