Japanse kunstenaar maakt kunstwerken van groente en fruit

9256 VIEWS
Japanse kunstenaar maakt kunstwerken van groente en fruit

Japan kent een rijke traditie als het gaat om het bewerken van voedsel tot kunstwerken, mukimono genaamd. Waarschijnlijk heb je in een Japans restaurant wel eens een kunstig gesneden wortel voorbij zien komen. Maar de kunstenaar Gaku tilt het bewerken van de fruitschaal naar een heel ander niveau en maakt de meest prachtige – en eetbare – creaties.

Een van de uitdagingen is dat hij snel moet werken, groente en fruit verkleurt nu eenmaal snel wanneer de schil het vruchtvlees niet meer beschermt. Afhankelijk van het ontwerp zijn alle creaties binnen een paar minuten gemaakt. Volgens Gaku is de banaan een van de fijnste vruchten om mee te werken, “het is goedkoop en heel makkelijk om te bewerken.” De patronen in de bananen, courgettes, appels, en broccolistronken vinden vaak hun oorsprong in oude Japanse motieven.

Uiteraard rijst de vraag wat hij doet met alle creaties als ze af zijn. Het antwoord is simpel: “ik eet ze allemaal op.” Geïnspireerd om de fruitsalade dit weekend een creatieve draai te geven? Op Instagram zie je nog meer van zijn groente- en fruitkunst.

gaku2 gaku3 gaku4 gaku5 gaku6 gaku7 gaku8 gaku9 gaku10 Schermafdruk 2017-04-28 12.06.00 Schermafdruk 2017-04-28 12.06.20 Schermafdruk 2017-04-28 12.06.56

 

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars