Lust voor het oor: Janine Jansen speelt 'Zomer 1945'

19 augustus 2015
305
Janine Jansen

Wat zijn we trots op onze eigen Janine Jansen, Nederlandse violiste die met haar prachtige klanken de internationale podia verovert. Sinds haar afstuderen aan het conservatorium (met de hoogste onderscheiding) in 1998 trad ze op met vele bekende orkesten in Londen, New York, Berlijn en Tokio.
Velen hebben inmiddels kennis mogen maken met de zuivere klanken van haar Stradivarius, maar zoals dat vaak gaat met klassieke muziek blijven ook nog steeds velen ervan verstoken. Daarom nam Universal Music het initiatief om voor het muziekstuk 'Zomer 1945', de soundtrack van de Nederlandse film Süskind, een videoclip te maken. Het stuk is geschreven door componisten Bob Zimmerman en Nando Eweg, en wordt weergaloos uitgevoerd door Janine Jansen. Inmiddels bekeken ruim 47.000 mensen de clip, een fractie van de aantallen die populaire YouTube fragmenten bereiken, maar toch een mooie stap in de richting van de aandacht die Janine Jansen verdient.
Tijdens de clip zijn beelden te zien van de Nederlandse film Süskind, maar het is misschien nog wel mooier om gewoon met ogen dicht te luisteren. Prachtig.
https://www.youtube.com/watch?v=QmYexIpR5js
Universal Music Nederland via YouTube.com
[hr]
Meer klassieke muziek? Geniet van Often a bird van Belgische componist Wim Mertens.
[hr]
Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen:
[mc4wp_form id="15395"]
 
Beeld: mijnbeeldschoneaandoening.nl

Lees ook:  De Sterrennacht geschilderd op water is schitterend

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings