Italiaanse kunstenaar maakt levensechte kunstwerken van groente, fruit, kaas en zeep

2 juli 2017
332

Eerder schreven wij bij Paradijsvogels Magazine over mukimono, een Japanse traditie van het kunstig bewerken van voedsel. Ook Daniele Barresi weet van verschillende soorten groenten, fruit, kazen en zeep de mooiste kunstwerken te maken. Van radijsjes tot broccoli, niets is voor hem te gek. Met kleine, flinterdunne mesjes creëert hij gedetailleerde bloemstukken, barokvoorstellingen en vogels.

Daniele is 26 jaar oud, opgegroeid in een klein stadje in Italië en oefent al sinds zijn zevende de kunst van het snijden. Het was voor hem een tweede natuur om lokale producten uit zijn stad te gebruiken voor inspiratie. Hij zegt hierover:

Zodra ik mijn mes aanraak, neemt mijn hart het over van mijn verstand en gaan mijn gedachten rechtstreeks door naar mijn handen, waardoor verschillende vormen aan de decoraties worden gegeven. Het is bijna magisch.

In dit filmpje kan je zien hoe Daniele te werk gaat en een stuk fruit omtovert tot een waar kunstwerk. Heel mooi!

Tegenwoordig woont Daniele in Sydney waar hij onder andere lesgeeft aan studenten in het bewerken van voedsel en zeep en leert hij hen hoe zij verschillende producten zoals messen, meloenbolletjeslepels en pennen kunnen gebruiken voor hun ontwerpen. We hebben het niet kunnen achterhalen, maar we gaan ervan uit dat het eten - net als bij de Japanse voedselkunstenaar Gaku - wordt opgegeten en niet alleen voor de sier wordt neergezet.

 

Lees ook:  De installatie van Olafur Eliasson op de top van een berg

Daniele Barresi 1 Daniele Barresi 2 Daniele Barresi 3 Daniele Barresi 4 Daniele Barresi 5 Daniele Barresi 6 Daniele Barresi 7 Daniele Barresi 8 Daniele Barresi 9 Daniele Barresi 10 Daniele Barresi 11 Daniele Barresi 12 Daniele Barresi 13 Daniele Barresi 14 Daniele Barresi 15 Daniele Barresi 16

Daniele Baressi 0

Wist je dat je met groente ook muziek kan maken? Dit groente-orkest doet het al jaren! Heel fascinerend om te zien en na afloop serveert het orkest een soep (gemaakt van de groenteresten) uit aan het publiek. 

Bron: danielebarresi.net

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De bonsaiboom-verzorggids: alles wat je moet weten over het snoeien & verzorgen van de bonsai

De zuiverende werking van de zoutlamp en betekenis hiervan

Het sterrenbeeld Tweeling: eigenschappen en karakter

Wat is een mala ketting, en waar gebruik je hem voor?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings