Israëlische kunstenares maakt vazen van oude encyclopedieën

9 november 2017
300

In de loop der tijd heb je al menig bijzonder kunstwerk op Paradijsvogels Magazine voorbij zien komen, maar het blijft verbazingwekkend hoe ingenieus sommige mensen zijn. Zo heeft de Israëlische industrieel ontwerpster Cecilia Vitas Volcoff Kasher met behulp van oude encyclopedieën prachtige vazen gemaakt.

Op het eerste gezicht lijken het vazen die stammen uit de oudheid, maar ze zijn eigenlijk gemaakt van duizenden lagen papier. Het papier is afkomstig van Hebreeuwse encyclopedieën, die Cecilia in de loop der tijd heeft verzameld. Cecilia is niet alleen industrieel designer, maar ook ecologisch designer. Duurzaamheid staat bij haar dus hoog in het vaandel.

De encyclopedieën zijn afkomstig van mensen die de boeken niet meer gebruikten, maar ze ook niet weg wilde gooien. En terecht, volgens Cecilia:

Massa's papier, massa's aan kennis; jaren en jaren van hard werken, geleerd door volkeren die woord voor woord zorgvuldig hebben uitgezocht en met elkaar verbonden. Hoe kan het überhaupt in je opkomen om zoveel ideeën, gedachten, informatie, geschiedenis, wetenschap en cultuur geweld aan te doen?

Cecilia heeft de boeken een prachtige eer aangedaan door ze zo vorm te geven. De vormen, alsof ze stammen uit een ander tijdperk, zijn een mooie verwijzing naar de oude kennis die in de encyclopedieën is te vinden en daarbij hebben ze een nieuw nut gekregen. Bijvoorbeeld als decoratie voor in huis.

Kasher 1

kasher 2

kasher 3

kasher 5

kasher 6

kasher 7

Bekijk voor meer bijzondere papierkunst ook oude landkaarten die kunstenares Maude White omtovert tot trekvogels. Een fantastische manier om te recyclen. 

Lees ook:  Zo ziet een bijzondere vriendschap tussen een hond en een uil eruit

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down