Israëlische kunstenares maakt vazen van oude encyclopedieën

1224 VIEWS
Israëlische kunstenares maakt vazen van oude encyclopedieën

In de loop der tijd heb je al menig bijzonder kunstwerk op Paradijsvogels Magazine voorbij zien komen, maar het blijft verbazingwekkend hoe ingenieus sommige mensen zijn. Zo heeft de Israëlische industrieel ontwerpster Cecilia Vitas Volcoff Kasher met behulp van oude encyclopedieën prachtige vazen gemaakt.

Op het eerste gezicht lijken het vazen die stammen uit de oudheid, maar ze zijn eigenlijk gemaakt van duizenden lagen papier. Het papier is afkomstig van Hebreeuwse encyclopedieën, die Cecilia in de loop der tijd heeft verzameld. Cecilia is niet alleen industrieel designer, maar ook ecologisch designer. Duurzaamheid staat bij haar dus hoog in het vaandel.

De encyclopedieën zijn afkomstig van mensen die de boeken niet meer gebruikten, maar ze ook niet weg wilde gooien. En terecht, volgens Cecilia:

Massa’s papier, massa’s aan kennis; jaren en jaren van hard werken, geleerd door volkeren die woord voor woord zorgvuldig hebben uitgezocht en met elkaar verbonden. Hoe kan het überhaupt in je opkomen om zoveel ideeën, gedachten, informatie, geschiedenis, wetenschap en cultuur geweld aan te doen?

Cecilia heeft de boeken een prachtige eer aangedaan door ze zo vorm te geven. De vormen, alsof ze stammen uit een ander tijdperk, zijn een mooie verwijzing naar de oude kennis die in de encyclopedieën is te vinden en daarbij hebben ze een nieuw nut gekregen. Bijvoorbeeld als decoratie voor in huis.

Lees ook:  5 Inspirerende levenslessen uit 'De Kleine Prins'

Kasher 1

kasher 2

kasher 3

kasher 5

kasher 6

kasher 7

Bekijk voor meer bijzondere papierkunst ook oude landkaarten die kunstenares Maude White omtovert tot trekvogels. Een fantastische manier om te recyclen. 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze prachtige dieren zijn gemaakt van honderden stukjes papier
Perzische tapijten van opgerold papier
Vouwkunst voor gevorderden
Kunstenares maakt prachtige kunst op gedroogde theezakjes