Dit is misschien wel de beste methode om in slaap te komen

30 mei 2017
503

Misschien zit iets je dwars, is het te warm in de kamer of je bent gewoon nog niet moe genoeg. Wat het ook is, je komt in ieder geval niet in slaap. Je probeert van alles, maar het lijkt wel alsof je juist alerter wordt des te harder je je best doet. 183 schaapjes, 11 mijmeringen en 3 ademhalingsoefeningen later lig je nog altijd in het duister te staren. Maar niet als het aan de Canadese slaapwetenschapper Luc Beaudoin ligt. Hij lijkt een oplossing gevonden te hebben voor deze slapeloze nachten.

Cognitive shuffling

De methode die Beaudoin door middel van cognitieve wetenschap ontdekt heeft, heet cognitive shuffling. Hierbij moet je denken aan een reeks willekeurige, alledaagse woorden waarbij je je er een beeld van vormt alvorens door te gaan naar het volgende woord.

Het werkt volgens hetzelfde principe als schaapjes tellen, maar is stimulerender voor de hersenen. Schaapjes tellen is eentonig waardoor je eigen gedachten - hoe zal ik dat gesprek morgen aanpakken, heb ik eigenlijk alle boodschappen al in huis - het al snel weer overnemen. Cognitive shuffling is uitdagend genoeg om je af te leiden van hetgeen waar je over piekert, maar is tegelijkertijd zo onsamenhangend dat je hersenen er verder weinig mee kunnen en je in slaap valt.

Applicatie

Om het gemakkelijk te maken heeft Beaudoin de app mySleepButton ontwikkeld die woorden en scenario’s voor je opleest met een aangename stem. Je kunt zelf instellen hoeveel minuten je wilt dat de app woorden opleest en hoeveel seconden er tussen die woorden moeten zitten. Ook kun je het type onderwerp instellen.

Lees ook:  De grootste paarden ter wereld

Helaas is de app nog niet beschikbaar met Nederlandse woorden, maar je kunt het ook zelf zonder app proberen. Het kan soms alleen wel lastig zijn om willekeurige woorden te bedenken. Daarom is het handig om een specifieke beginletter in gedachten te nemen en door te gaan naar een andere letter zodra je niets meer weet.

Visualiseer bijvoorbeeld de volgende woorden: Panda, Piano, Pioenroos, Pasta, Poker, Paradijsvogels… Word je al moe?

Ook handig voor een goede nachtrust: alleen slapen!

Via Brekend

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down