Misschien wel het mooiste dorpje van Nederland..

3344 VIEWS
Misschien wel het mooiste dorpje van Nederland..

Dat Nederland een heleboel bijzondere plekken herbergt zagen we o.a. al eerder in deze fotoserie van de natuur in Nederland, dit filmpje van een zonsopgang aan de IJssel en de schitterende paarse kleuren op de Posbank. Een waardige toevoeging aan het lijstje is Giethoorn dat met haar talloze waterwegen . Uiteraard is Giethoorn bij nagenoeg elke Nederlander bekend. Maar veel minder zijn er ook daadwerkelijk geweest!

De schitterende setting stamt uit 1230 (!) en het waternetwerk brengt je van historische architectuur naar boerderijen, musea en leuke winkeltjes langs het water. Giethoorn te voet doorkruisen is ook mogelijk: hier heb je de keuze uit 176 bruggen..

En het is er stil. Heel stil. Auto’s komen niet in Giethoorn en de meeste boten hebben een elektrische motor of een stel roeispanen. En als je oren dan gewend zijn aan het ontbreken van de dagelijkse verkeersruis en kakofonie van stemmen om ons heen, dan is het slechts een vogel of kwakende eend die je hoort.

(Weer) een keer naar Giethoorn? Hier vind je meer informatie. Dergelijke schoonheid blijft zelden onopgemerkt, dus het loont om hier al bij het eerste ochtendgloren de dag te beginnen om niet samen met al te veel andere mede-bewonderaars het moois te moeten aanschouwen!

Lees ook:  Levenswerk van 1 man: een enorm kasteel van kiezels

giethoorn giethoorn2 giethoorn3 giethoorn4 Giethoorn Village  giethoorn7 giethoorn8 giethoorn9 giethoorn10 giethoorn11

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Rendieren spotten in stijl
Duurzamer wonen? Overweeg dan om zonnepanelen te installeren en andere maatregelen te nemen
Met 10 verdiepingen is dit de grootste boomhut ter wereld
Dit curieuze verlaten kasteel heeft een duizelingwekkend mooi interieur