Thuis op reis met deze inspirerende podcasts over reizen

13 juli 2020
187
podcasts over reizen

Reizen inspireert –en dat kan gelukkig ook als je even níet zelf op avontuur bent. Gewoon vanuit je luie tuinstoel, wachtend op de bus of in de auto naar je werk. Podcasts zijn dan ideaal om je even lekker mee te laten voeren naar een verre bestemming. We geven een aantal suggesties voor podcasts over reizen: download ze direct en je hebt altijd een dosis reisinspiratie op zak om te beluisteren wanneer je maar wilt!

The Journey

Wist je dat KLM eigen (Engelstalige) podcasts over reizen produceert? In ‘The Journey’ maak je tijdens 13 afleveringen steeds kennis met een andere reiziger die vertelt over een reis die zijn of haar leven veranderde. Van het verhaal van Lonely Planet’s Tony Wheeler tot de Nederlandse Linda die kiest voor een leven in de wildernis en een Amerikaanse carrièrevrouw die haar topbaan inruilt voor een leven als non. Stuk voor stuk zijn het bijzondere verhalen die je meer dan eens kippenvel zullen bezorgen!

Rough Guides Podcasts over reizen

Rough Guides, de tegenhanger van Lonely Planet, heeft het wat betreft podcasts over reizen goed voor elkaar. Tientallen afleveringen staan inmiddels online en bezorgen je uren aan serieuze reisinspiratie. De Rough Guides podcast biedt een goede combinatie tussen achtergrondverhalen en praktische tips. Zo luister je de ene keer naar een bizar verhaal over hekserij in IJsland en de andere keer krijg je tips voor reisfotografie of travel writing.

Travel Tales Podcast

Kan jij goede comedy wel waarderen? Dan is Travel Tales een van de podcasts over reizen die in jouw playlist thuishoort. In deze podcast nodigt de bekende comedian Mike Siegel in elke aflevering een gast uit om in gesprek te gaan over de slechtste en beste (vooral het eerste) ervaringen die ze op reis zijn overkomen. De gasten zijn afwisselend bekend en onbekend maar leveren altijd hilarische verhalen op!

podcasts over reizen

© Travel Tales Podcast

Armchair Explorer

Prijswinnend reisjournalist en auteur Aaron Millar haalt met zijn podcast Armchair Explorer het avontuur wel heel dicht naar je toe. In elke aflevering gaat hij in op het verhaal van hedendaagse grote avonturiers. Hij voegt daar bovendien nog iets bijzonders aan toe: elke aflevering is namelijk alsof je in een luisterfilm stapt. Door middel van cinematografische effecten word je volledig ondergedompeld in het avontuur. Lekker achterover zitten en genieten dus!

Lees ook:  Geborduurde reisherinneringen

Extra Pack Of Peanuts Travel Podcast

Ben je behalve naar bijzondere reisverhalen ook vooral op zoek naar praktische reistips? Dan is Extra Pack Of Peanuts een aanrader. Hosts Trav en Heather delen elke dinsdag in een nieuwe aflevering handige informatie met je over reizen. De afleveringen variëren van gesprekken met avonturiers tot budgettips en fijne lijstjes over alles wat met reizen te maken heeft. Ze doen dat ook nog eens op een hele vermakelijke manier!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings