Thuis op reis met deze inspirerende podcasts over reizen

237 VIEWS
Thuis op reis met deze inspirerende podcasts over reizen

Reizen inspireert –en dat kan gelukkig ook als je even níet zelf op avontuur bent. Gewoon vanuit je luie tuinstoel, wachtend op de bus of in de auto naar je werk. Podcasts zijn dan ideaal om je even lekker mee te laten voeren naar een verre bestemming. We geven een aantal suggesties voor podcasts over reizen: download ze direct en je hebt altijd een dosis reisinspiratie op zak om te beluisteren wanneer je maar wilt!

The Journey

Wist je dat KLM eigen (Engelstalige) podcasts over reizen produceert? In ‘The Journey’ maak je tijdens 13 afleveringen steeds kennis met een andere reiziger die vertelt over een reis die zijn of haar leven veranderde. Van het verhaal van Lonely Planet’s Tony Wheeler tot de Nederlandse Linda die kiest voor een leven in de wildernis en een Amerikaanse carrièrevrouw die haar topbaan inruilt voor een leven als non. Stuk voor stuk zijn het bijzondere verhalen die je meer dan eens kippenvel zullen bezorgen!

Rough Guides Podcasts over reizen

Rough Guides, de tegenhanger van Lonely Planet, heeft het wat betreft podcasts over reizen goed voor elkaar. Tientallen afleveringen staan inmiddels online en bezorgen je uren aan serieuze reisinspiratie. De Rough Guides podcast biedt een goede combinatie tussen achtergrondverhalen en praktische tips. Zo luister je de ene keer naar een bizar verhaal over hekserij in IJsland en de andere keer krijg je tips voor reisfotografie of travel writing.

Lees ook:  Op deze Europese eilanden waan je je aan de andere kant van de wereld

Travel Tales Podcast

Kan jij goede comedy wel waarderen? Dan is Travel Tales een van de podcasts over reizen die in jouw playlist thuishoort. In deze podcast nodigt de bekende comedian Mike Siegel in elke aflevering een gast uit om in gesprek te gaan over de slechtste en beste (vooral het eerste) ervaringen die ze op reis zijn overkomen. De gasten zijn afwisselend bekend en onbekend maar leveren altijd hilarische verhalen op!

podcasts over reizen
© Travel Tales Podcast

Armchair Explorer

Prijswinnend reisjournalist en auteur Aaron Millar haalt met zijn podcast Armchair Explorer het avontuur wel heel dicht naar je toe. In elke aflevering gaat hij in op het verhaal van hedendaagse grote avonturiers. Hij voegt daar bovendien nog iets bijzonders aan toe: elke aflevering is namelijk alsof je in een luisterfilm stapt. Door middel van cinematografische effecten word je volledig ondergedompeld in het avontuur. Lekker achterover zitten en genieten dus!

Extra Pack Of Peanuts Travel Podcast

Ben je behalve naar bijzondere reisverhalen ook vooral op zoek naar praktische reistips? Dan is Extra Pack Of Peanuts een aanrader. Hosts Trav en Heather delen elke dinsdag in een nieuwe aflevering handige informatie met je over reizen. De afleveringen variëren van gesprekken met avonturiers tot budgettips en fijne lijstjes over alles wat met reizen te maken heeft. Ze doen dat ook nog eens op een hele vermakelijke manier!

MEER INSPIRATIE

Prachtige 4K-dronebeelden van iconische bezienswaardigheden in IJsland
Alles voor een stedentrip of vakantie naar Sevilla
Ontdek de mooiste locaties op het Canarische eiland Fuerteventura
Ontdek historisch Nederland tijdens een bezoek aan de Hanzesteden