Inspiratie voor het inrichten van je woonkamer

28 juni 2021
639

Het is de plek in huis waar je na een lange, vermoeiende dag thuis komt. Het is de plek waar je heerlijk onder een dekentje naar een spannende film kijkt én het is de plek waar je met vrienden samenkomt om de laatste nieuwtjes te bespreken. We hebben het natuurlijk over de woonkamer. De woonkamer is de plek in huis waar je misschien wel de meeste tijd doorbrengt. Het is daarom ook belangrijk dat je je woonkamer zo inricht dat het je een gevoel van thuiskomen geeft. Een gevoel van rust in een chaotische wereld en waar je je meteen ontspannen voelt als je binnenkomt. Zelfs als je (kleine) kinderen hebt die een chaos van je woonkamer maken. Ja, ook dan is het belangrijk om een fijne woonkamer in te richten. Weet je niet waar je moet beginnen? Dan helpen wij je op weg met inspiratie voor het inrichten van je woonkamer.

Welke stijl past bij jou?

Voor je op zoek gaat naar allerlei leuke spulletjes of meubels om je kamer mee in te richten, is het belangrijk om eerst je stijl te bepalen. Wat voor interieur past bij jou en wat vind je mooi? Het is ook belangrijk om dit met je eventuele partner te bespreken. Want als de een van een landelijke stijl houdt en de ander van een modern interieur, dan zul je compromissen moeten sluiten. Weet je nog niet welke stijl precies bij jou past? Overweeg dan eens een interieuradvies. Met een persoonlijke interieuradviseur ga je op zoek naar een passende stijl. Ook wordt bekeken welke meubels het beste tot hun recht komen in jouw interieur. Laat je voorafgaand inspireren door op zoek te gaan op bijvoorbeeld Pinterest. Wat valt je op? Wat voor kleur meubels komen vaak terug? Staan de woonkamers die jij mooi vindt vol met planten? Houd je van strakke lijnen of meer van tierelantijntjes? Nu je dit weet, kun je op zoek gaan naar meubels en decoraties in de door jouw gekozen stijl.

Lees ook:  5 tips voor het meest ideale tuinfeest

 

Landelijk interieur

Een landelijk interieur is één van de populairste interieur stijlen in Nederland. En dat is niet zo gek, want een landelijke stijl geeft rust aan je woonkamer. Het is gemoedelijk, gezellig, sfeervol en je voelt je er meteen thuis. Wil je je woonkamer inrichten in een landelijke stijl? Dan geven wij je een aantal tips om deze sfeer te creëren. We beginnen met de vloer. Een houten vloer is toch wel een must voor een landelijk interieur. Kies voor een mooie, warme vloer waar de nerven duidelijk zichtbaar op zijn. De muren houd je zacht. Witte of pastelkleurige muren doen het altijd goed. Wil je toch liever een wat donkerdere kleur? Ga dan voor beige of bruin. De meubels zijn van hout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een prachtige witte servieskast en een salontafel van hout. Een landelijke stijl kenmerkt zich door ronde vormen. Ga voor een bank met ronde vormen die comfortabel zit. Ga niet voor leer, maar voor een stoffen bank. Denk bij de kleur aan wit (tenzij je kinderen of huisdieren hebt!) of bruin. Dan de accessoires, want die maken of breken je inrichting. Voor accessoires kun je ook voor hout gaan. Een leuk houten krukje in een hoek met een lampje er op bijvoorbeeld. En zet veel planten in je woonkamer. Groene planten, bloemen zoals roze rozen en kruiden staan prachtige bij een landelijke inrichting.

Modern interieur

Dan de moderne inrichting. Een modern interieur kenmerkt zich door het gebruik van strakke lijnen en design. In een modern interieur komen vaak (felle) kleuren voor en je mag dan ook wat spelen met deze kleuren. De meubels zijn groot en strak en zijn eerder mooi dan comfortabel. De decoratie is minimaal en als die er is moet je denken aan kunstvoorwerpen. Voor de vloer kun je het beste kiezen voor een betonlook. Houd je van kleur? Dan kun je tenminste één muur een felle kleur geven. Donkerblauw is tegenwoordig helemaal in. Dus wil je de laatste trends volgen, ga dan voor een prachtige diepdonkere blauwe kleur op je muur. Zorg er voor dat je de basis van je inrichting redelijk rustig houdt met basiskleuren als wit, zwart, bruin en grijs. Deze kleuren combineer je met wat meer gewaagde kleuren. Een felgroene fauteuil bijvoorbeeld. Durf je dit niet aan, ga dan voor felgekleurde kussens. Over de accessoires hebben we het al even gehad: zo min mogelijk. Houdt het rustig en als je kiest voor accessoires ga dan voor design.

Lees ook:  Het belang van een goed bed

Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur zie je steeds vaker. Dit interieur kenmerkt zich door eenvoud, rust en functionaliteit. De basiskleur is wit. Deze kleur kun je eventueel combineren met grijstinten en pasteltinten. De meubels zijn eenvoudig maar comfortabel. Net als bij een landelijk interieur, is een houten vloer een must. Ga voor een bank in een neutrale kleur met slanke poten. De slanke poten zijn één van de belangrijkste kenmerken van deze stijl. Eigenlijk is een Scandinavisch interieur een beetje een combinatie tussen een landelijk en een modern interieur. Dus zijn jullie er nog niet uit of jullie voor een modern of landelijke stijl willen gaan? Dan is een Scandinavisch interieur misschien precies wat jullie zoeken! Wil je meer weten over deze prachtige interieurstijl? Lees dan onze blog over een Scandinavisch interieur.

Nog wat laatste tips

We hebben natuurlijk maar een paar stijlen opgenoemd, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Maar wat voor stijl je ook hebt, er zijn een aantal dingen altijd belangrijk. Zorg er voor dat je je inrichting één geheel is. Dit geeft rust en geeft een minder chaotische indruk. Ook al houd je van accessoires, probeer je in te houden met decoreren. Veel accessoires kunnen een drukke indruk geven. Maar het allerbelangrijkste is nog wel dat, wat je stijl ook is, je altijd kiest voor datgene wat jij mooi vindt. Laat je bij het inrichten van je woonkamer niet te veel leiden door trends op dit gebied. Denk er aan dat je het over een paar jaar nog steeds mooi moet vinden.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

Van bureaus naar bytes: de moderne werkplek

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down