Inspiratie van een 98-jarige yogi

26 april 2017
657

Tao Porchon-Lynch is bijna 100 jaar oud, maar beoefent yoga nog even fanatiek als toen ze er mee begon. Ze geeft les op het door haar opgerichte Westchester Institute for Yoga en bracht onlangs nog een yoga DVD uit. Yoga wint aan populariteit in de midlife fase, niet alleen vanwege de fysieke en mentale gezondheidsvoordelen ervan, maar ook vanwege het miraculeuze vermogen om het verouderingsproces te vertragen (en volgens sommige onderzoeken zelfs terug te draaien). Voor Porchon-Lynch goede redenen om elke dag haar yogaroutine te beoefenen.

[quote text_size="medium"]

In Yoga komen brein, lichaam en geest samen. Het is als de natuur waarin alles altijd gerecycled wordt en circulair is.

[/quote]

In een interview met Huffington Post vertelt ze dat ze toen ze 8 jaar oud was met haar tante op het strand in India liep en een paar jongens rare bewegingen zag maken. Haar tante zei haar dat yoga niet voor meisjes was. Maar zelf dacht ze er anders over: "Als die jongens het kunnen, dan moet ik het ook kunnen." En zo geschiedde.

Ze vertelt verder:

"Ik mediteer als ik naar de natuur kijk. Natuur adverteert met de seizoenen van het leven. Het maakt me rustig om te zien dat hoe hevig de storm ook is, lente altijd weer tevoorschijn komt. De natuur is mijn encyclopedie van het leven."

"Mijn favoriete manier om de ontstressen, naast yoga, is om te dansen. Yoga is de dans van de geest. Ballroom dansen is de fysieke gewaarwording die vanuit de vreugde binnenin ons komt."

"Ik houd van groenten en fruit. Ik ben ook vegetarisch, maar zo af en toe eet ik kreeft en garnalen. Daarnaast houd ik ook van een glas wijn bij mijn eten, ik vind het ongezellig om alleen te drinken. Wijn is goed voor het bloed. Blijf in contact met de natuur en de vruchten van het leven. Dat houd ons gezond."

Lees ook:  Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

"Mijn mantra voor elke ochtend is: 'dit wordt de beste dag van mijn leven'. Op deze manier kan ik alles aan. Mijn mantra voor het leven is: 'er is niets wat je niet kunt doen'."

"Beleef het ouder worden niet aan de hand van leeftijd. Het zegt niets."

Inspiratie van een 96-jarige yogi | Paradijsvogels Magazine

Inspiratie van een 96-jarige yogi | Paradijsvogels Magazine

Inspiratie van een 96-jarige yogi | Paradijsvogels Magazine

Inspiratie van een 96-jarige yogi | Paradijsvogels Magazine
Inspiratie van een 96-jarige yogi | Paradijsvogels Magazine

Beeld Jan Klier

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down