Inspiratie om buiten de lijntjes te borduren

1271 VIEWS
Inspiratie om buiten de lijntjes te borduren

 Veselka Bulkan maakt borduurkunst die nooit binnen de lijntjes blijft. Op houten borduurringen maakt ze met naald en draad de groene bladeren van groenten, die in kleurrijk vilt onder de ring bungelen. Alsof de wereld buiten de ring eigenlijk de voedzame aarde is waar de worteltjes, bietjes of radijsjes nog in doorgroeien.

Veselka Bulkan wordt geïnspireerd door de keuken. De geluiden, de geuren en de kleuren maakten dat de oorspronkelijke kunstschilderes haar creatieve kant de vrije loop liet gaan. Ze ging steeds meer uitproberen en de groenten ringen waren eigenlijk bedoeld als een persoonlijk knutselproject. Toen Veselka doorkreeg hoeveel mensen geïnteresseerd waren in de ringen, begon ze ze op aanvraag te gaan borduren en momenteel heeft ze zelfs haar eigen website, Little Herb Bouquet.

De planten spelen met de ruimte, zo strekt de paardenbloem zich uit over twee borduurringen en bungelen de wortels van de kool als kleine voetjes onder de grote groene bladeren.

Mooi!

veg-4

bulkan-8

bulkan-7

_DSC0117

bulkan-5

bulkan-10

bulkan-9

bulkan-1

IMG_1035

Cayce Zavaglia maakt ook borduurkunst. Zij “schildert” realistische portretten van haar dierbaren met naald en draad, waarmee ze zelfs de fonkeling in de ogen vangt.

MEER INSPIRATIE

Deze kunstenares geeft oud borduurwerk een nieuw leven
Sprookjesachtige borduurkunst met een boodschap
Oude tennisrackets worden schitterende borduurhoepels
Kunstenares maakt prachtige kunstwerken van geborduurde vogels