Inspiratie om buiten de lijntjes te borduren

7 december 2017
524

 Veselka Bulkan maakt borduurkunst die nooit binnen de lijntjes blijft. Op houten borduurringen maakt ze met naald en draad de groene bladeren van groenten, die in kleurrijk vilt onder de ring bungelen. Alsof de wereld buiten de ring eigenlijk de voedzame aarde is waar de worteltjes, bietjes of radijsjes nog in doorgroeien.

Veselka Bulkan wordt geïnspireerd door de keuken. De geluiden, de geuren en de kleuren maakten dat de oorspronkelijke kunstschilderes haar creatieve kant de vrije loop liet gaan. Ze ging steeds meer uitproberen en de groenten ringen waren eigenlijk bedoeld als een persoonlijk knutselproject. Toen Veselka doorkreeg hoeveel mensen geïnteresseerd waren in de ringen, begon ze ze op aanvraag te gaan borduren en momenteel heeft ze zelfs haar eigen website, Little Herb Bouquet.

De planten spelen met de ruimte, zo strekt de paardenbloem zich uit over twee borduurringen en bungelen de wortels van de kool als kleine voetjes onder de grote groene bladeren.

Mooi!

veg-4

bulkan-8

bulkan-7

_DSC0117

bulkan-5

bulkan-10

bulkan-9

bulkan-1

IMG_1035

Cayce Zavaglia maakt ook borduurkunst. Zij "schildert" realistische portretten van haar dierbaren met naald en draad, waarmee ze zelfs de fonkeling in de ogen vangt.

Lees ook:  Digitale perfectie, met de hand gemaakt

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down