Inkijkje in het atelier van bekende kunstenaars

18 maart 2015
457

Men zegt soms wel eens dat het atelier van de kunstenaar een reflectie van zijn of haar ziel is. Het is de plek waar gedachten en ideeën tot kunst en schoonheid worden. Voor veel kunstenaars is het atelier ook een heilig domein, niet iedereen mag er zomaar binnen.
Van veel van onderstaande kunstenaars zul je het werk kennen, maar hun werkplek bleef vaak een goed bewaard geheim. Deze foto's geven een uniek inkijkje in het atelier van bekende, maar ook minder bekende kunstenaars omringd door hun werk, ruwe materialen en soms zelfs hun muzen.
1. Claude Monet
ateliers monet
2. Pablo Picasso
ateliers picasso
3. Hans Hartung
ateliers hartung
4. Salvador Dali
ateliers dali
5. Yannima Pikarli Tommy Watson
Yannima Tommy Watson paints in his country near Alice Springs
6. Keith Haring
ateliers haring
7. Francis Bacon
ateliers bacon
8. Frieda Kahlo
ateliers kahlo
9. Joan Miro
ateliers miro
10. Auguste Rodin
ateliers rodin
11. Jenny Saville
ateliers saville
12. Marc Chagall
ateliers chagall
13. Georgia O'keeffe
ateliers okeeffe
14. Paul Klee
ateliers klee
15. Chris Ofili
ateliers ofili
16. Camille Claudel
ateliers Claudel
17 David Hockney
ateliers hockney
18. Howard Chandler Christy
ateliers christy
19. Bridget Riley
ateliers riley
 
 
 
 
Wil je eens logeren in een kunstenaarsatelier? Dat kan in het Kloetings Tuincafé in Zeeland: in deze B&B slaap je te midden van een tentoonstelling van kunstenaar Gerard Menken.
Via Boredpanda

Lees ook:  Agaat in vol ornaat

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings