Ingmar Heytze draagt Voor de liefste onbekende voor

13 december 2015
192

Ingmar Heytze, o.a. bekend van Voor de liefste onbekende, dicht al sinds zijn vijftiende. In 1997 debuteerde hij met De allesvrezer. De Utrechter werd in 2009 benoemd tot stadsdichter. Daarbij trad hij op tijdens de Nacht van de Poëzie, en was hij de eerste 'huisfilosoof' van het Utrechtse Centraal Museum in het culturele seizoen van 1999-2000. Velen kennen zijn gedichten die een toegankelijke stijl hebben, maar daardoor niet minder gelaagd of betekenisvol zijn.

Voor de liefste onbekende

Prachtig hoe in een gedicht nieuwe dimensies zich ontvouwen wanneer de maker - die de intentie achter elk woord kent - het voordraagt. Deze opname is van de Nacht van Poëzie uit 2012:

Het gedicht Voor de liefste onbekende staat in de gelijknamige bundel die je hier kunt bestellen.

Slaaplicht

Ook heel mooi: het gedicht Slaaplicht. 'Stel je voor dat de man naast zijn zwangere vriendin ligt en in de nacht naar haar ademhaling luistert...' In dit filmpje hoor en zie je hoe Ingmar Heytze dit gedicht voorleest:
https://www.youtube.com/watch?v=rhu3RcGh5cc

Lees ook:  Vakantie op een vakantiepark in Nederland? Hier moet je zijn!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen en karakter

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings