Indrukwekkende dierensculpturen van stro

17 oktober 2017
249

In Niigata in Japan is dit jaar voor de tiende keer het Wara Art Festival gehouden. Tijdens dit festival worden ter ere van het oogstseizoen reusachtige dierensculpturen van rijststro tentoongesteld. Gigantische beelden die ondanks het basale ingrediënt van stro een levensechte uitdrukking hebben.

Een bijzondere samenwerking

Het Wara Art Festival begon tien jaar geleden in samenwerking met een plaatselijk toerismebureau en de Musashino Art University. Studenten van de universiteit maken eerst ontwerpen van de sculpturen. Vervolgens wordt er per sculptuur een kader opgezet van hout en met de stro wordt het ontwerp afgemaakt.

Artikel gaat verder onder de foto's >

wara 12

wara 13

wara 14

wara 11

Bijzondere dierensculpturen

De sculpturen zijn gemaakt in de vorm van een dier, zoals een gorilla, een krokodil en een neushoorn. Hoewel je van stro als materiaal misschien niet zoveel verwacht, zijn de beelden totaal geen statische figuren. Aan elk detail is gedacht: de ogen, de tanden en de houding vormen een dynamisch geheel.

Studenten knopen balen van stro aan elkaar

wara 7

wara 8

Vervolgens worden de sculpturen gebouwd

wara 9

wara 10

De eindresultaten zijn schitterend (en soms een beetje angstaanjagend)

wara 1

wara 2

wara 3

wara 4

wara 5

wara 6

Ook in voorgaande edities hebben de makers zichzelf overtroffen

wara 16

wara 17

wara 18

 

wara 19

wara 20

wara 21

wara 22

wara 23

In dit filmpje zie je meer over het festival en de dieren van stro:

Zie ook de prachtige kunstwerken van Alison Moritsugu. Zij schildert de natuur op omgehakte boomstronken

Lees ook:  Glasblaaskunst in optima forma

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings