Inburgeren aan de Costa del Sol

6 oktober 2014
32

Ik kom er al vele jaren. De ruigheid, de taal, de levensstijl, ik voel me er in thuis. Sinds een aantal jaren woon ik er, in mijn geliefde Spanje. Nee, anders gezegd, ik woon aan de Costa del Sol. Ogenschijnlijk Spanje, maar in wezen niet vergelijkbaar met de rest van het land.
Hier vind je een mix van Noord Europeanen (die met geld, voornamelijk), Engelsen (die met weinig geld, hoofdzakelijk), Arabieren (die met uitbundig geld en vrouwen, vooral) en Russen (die met goud en glitter, met name). Zij worden afgewisseld met de in de horeca en schoonmaak werkende Zuid Amerikanen en uiteraard de Costa-del-Sol- Spanjool, welke niet te vergelijken is met een Madrileen, Catalaan, Galiciër of Bask.
Gemiddeld wordt er aan de Costa een mix gesproken van al die wereldse talen, wat maakt dat iedereen zich al snel verstaanbaar waant.  En die zuidelijke Spanjool heeft het er mee te stellen, want hij leeft ervan. Inburgeren is hier zo gefixt, zo zou het kunnen lijken. Je wordt immers snel begrepen, er gingen je al velen voor in je Spanje-avontuur.  Soort zoekt soort, waardoor de mensen van verschillende nationaliteiten toch vaak bij elkaar kruipen.
[quote text_size="medium"]
Het was immers etenstijd - een uur of 10 ´s avonds. Was dit nou het aperitief of de tapa?
[/quote]
Zo was ik eens op een verjaardag van een bevriende Nederlander en genoot ik van de traditionele setting. De vrouwen op de bank, de mannen rond de statafel. Gemengde Hollandse hapjes die rondgingen, van de Hollandse supermarkt. De gasten waren voornamelijk golfers en van verschillende nationaliteiten, en keken enigszins verbaast naar de mini frikandel en bitterbal.
Trots werd vermeld dat er al gegeten was, maar dat dit nou Nederlands was, bittterbal met mosterd en frikandel met mayo. Wel een Spaanse wijn erbij, want die is lekker goedkoop; ´bij de supermarkt slechts 2,39´. Let wel, we zaten op één van de mooiste en meest luxe locaties van de Costa del Sol,  uitzicht tot aan Gibraltar en zwaluwen scherend over onze hoofden...
Altijd zomer aan de Costa, inburgeren zo gefikst.
[hr]
De ondernemende Simone Kerkdijk woont sinds 2 jaar aan de Spaanse Costa, waar stempelende instanties, flamenco en tapas haar leven kleuren.  Haar ex-geliefde drukte haar op het hart altijd de ´paradijsvogel´ te blijven die ze is en er vooral ook trots op te zijn. Met deze warme en kleurrijke ingrediënten schrijft Simone voor Paradijsvogels Magazine korte verhalen die uit het leven gegrepen zijn. Olé!
Beeld: Rogier Bos

Lees ook:  Het Uilendagboek | Sterre's eerste vliegles

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wat je moet weten over de LGBTQ+ community

5 redenen om te wonen in het mooie Limburg

Het aanleggen van een nieuwe tuin

De mooiste huizen van Brabant? Hier vind je ze

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings