In dit Japanse restaurant werken alleen maar mensen met dementie

14 juni 2017
519

Hoe frustrerend is het als je in een restaurant een gerecht besteld en je krijgt iets heel anders voorgeschoteld? Juist, daar kunnen wij niet zo goed tegen. In onze huidige wereld moet alles snel en het liefst ook in één keer goed gebeuren.

Daar denken de initiatiefnemers van het Japanse restaurant The restaurant of Order Mistakes anders over. Hier is de kans groot dat je niet krijgt wat je besteld. Er werken namelijk alleen maar mensen met dementie. De bedoeling is dat je als bezoeker je eigen patroon los kunt laten en het allemaal over je heen laat komen.

Aan het werk blijven

De initiatiefnemers van het etablissement zetten hiermee een nieuw concept in de markt, want mensen met dementie komen niet meer aan het werk. Gevolg is dat hun afstand tot de maatschappij hiermee vaak nog groter wordt. Dit restaurant laat echter zien dat het ook anders kan en dat er mooie dingen gebeuren wanneer wij als maatschappij accepteren dat mensen met een beperking of ziekte er ook bij horen. En sterker nog: van enorme toegevoegde waarde zijn.

Restaurant of order mistakes 7

Foto: Mizuho Kudo

© Mamoru Ichikawa

Foto: Mamoru Ichikawa

Het een bestellen, maar het ander krijgen

Dumplings in plaats van soep, rijst in plaats van noedels - het voordeel bij dit restaurant is wel dat alles heel lekker is. Als we de foodbloggers mogen geloven die hier inmiddels neerstreken.

© Mamoru Ichikawa

Foto: Mamoru Ichikawa

© Mamoru Ichikawa

Foto: Mamoru Ichikawa

© Mamoru Ichikawa

Foto: Mamoru Ichikawa

Lees ook:  Dit echtpaar stemt al 37 jaar hun outfits naadloos op elkaar af

© Mamoru Ichikawa

Foto: Mamoru Ichikawa

© Mamoru Ichikawa

Foto: Mamoru Ichikawa

© Mamoru Ichikawa

Foto: Mamoru Ichikawa

© Mamoru Ichikawa

Foto: Mamoru Ichikawa

Impact

Eerder schreven wij al over de impact die Alzheimer heeft op de mensen die het overkomt. Wij kunnen van dit initiatief leren dat we ons niet af moeten keren van dementerende mensen en dat we ons open moeten stellen voor nieuwe ervaringen. Ook al weten we niet zeker wat we kunnen verwachten, het kan zomaar positief uitpakken!

Het restaurant opent in september waarschijnlijk weer haar deuren ter ere van Wereld Alzheimerdag. Dus staat er in september een reisje naar Tokio op de planning? Probeer dit restaurant dan vooral even uit!

Via: boredpanda.com

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down