In dit Deense bos wandel je tussen de boomtoppen op 45 meter hoogte

11082 VIEWS
In dit Deense bos wandel je tussen de boomtoppen op 45 meter hoogte

Ten zuiden van Kopenhagen vind je het natuurgebied Gisselfeld Klosters Skove. Een diverse omgeving met verschillende soorten bossen, meren, beken en moerassen. Om mensen de diversiteit van dit gebied te laten ervaren heeft architectenbureau EFFEKT de Treetop Experience ontworpen. Een houten stellage die je het bos zal laten ontdekken op een manier zoals dat nergens anders kan.

Een bijzondere wandeling tussen de boomtoppen

Tijdens het ontwerpen van de Treetop Experience stelden de architecten zichzelf de vraag: ‘hoe kunnen we een oud bos beschermen van en toch toegankelijk maken voor mensen?’

De Treetop Experience is een houten wandelpas van 600 meter, die zal beginnen bij het Adventure Camp Farmhouse (een facilitair centrum waar je onder andere in bomen kunt klimmen en gebruik kan maken van de kabelbaan).

De route loopt door verschillende typen bossen en doorkruist een beek, meertjes en moerassige gebieden. Daarnaast zullen er bepaalde kenmerken en activiteiten worden toegevoegd zodat de bezoekers kunnen leren en genieten van het gebied. Zo komt er een voilière, een amfitheater en verschillende uitkijkpunten en loopbruggen om de bomen vanuit allerlei standpunten te kunnen bekijken:

Treetop 12

Treetop 13

De route leidt naar de observation tower welke de kers op de taart van je wandeling vormt. De toren is straks 45 meter hoog, heeft de vorm van een zandloper en een cilindervormige oprit naar de top. Zo is het voor iedereen toegankelijk om de top te bereiken – ook voor mensen met beperkte fysieke mogelijkheden – en van het magnifieke uitzicht van 360 graden te genieten.

Lees ook:  Kunstenares maakt jurken met de natuur als inspiratiebron

De Treetop Experience is nog in aanbouw, de opening staat gepland voor dit jaar. Deze beelden geven alvast een mooie impressie:

Treetop 1

Treetop 2

Treetop 4

Treetop 5

Treetop 6

Treetop 7

Treetop 8

Treetop 9

Treetop 10

Treetop3

Ben je een liefhebben van wandelen in de natuur en houd je van avontuur, dan hebben wij drie avontuurlijke wandelroutes voor je op Madeira.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Tijd voor natuur: de mooiste plekken in Breda om te bezinnen
Stiltewandelingen met een bijzonder tintje
6 wandelroutes in de voetsporen van de Gebroeders Grimm
Shinrin-yoku: bosbaden voor een goede gezondheid