In dit Deense bos wandel je tussen de boomtoppen op 45 meter hoogte

11 augustus 2017
343

Ten zuiden van Kopenhagen vind je het natuurgebied Gisselfeld Klosters Skove. Een diverse omgeving met verschillende soorten bossen, meren, beken en moerassen. Om mensen de diversiteit van dit gebied te laten ervaren heeft architectenbureau EFFEKT de Treetop Experience ontworpen. Een houten stellage die je het bos zal laten ontdekken op een manier zoals dat nergens anders kan.

Een bijzondere wandeling tussen de boomtoppen

Tijdens het ontwerpen van de Treetop Experience stelden de architecten zichzelf de vraag: ‘hoe kunnen we een oud bos beschermen van en toch toegankelijk maken voor mensen?’

De Treetop Experience is een houten wandelpas van 600 meter, die zal beginnen bij het Adventure Camp Farmhouse (een facilitair centrum waar je onder andere in bomen kunt klimmen en gebruik kan maken van de kabelbaan).

De route loopt door verschillende typen bossen en doorkruist een beek, meertjes en moerassige gebieden. Daarnaast zullen er bepaalde kenmerken en activiteiten worden toegevoegd zodat de bezoekers kunnen leren en genieten van het gebied. Zo komt er een voilière, een amfitheater en verschillende uitkijkpunten en loopbruggen om de bomen vanuit allerlei standpunten te kunnen bekijken:

Treetop 12

Treetop 13

De route leidt naar de observation tower welke de kers op de taart van je wandeling vormt. De toren is straks 45 meter hoog, heeft de vorm van een zandloper en een cilindervormige oprit naar de top. Zo is het voor iedereen toegankelijk om de top te bereiken - ook voor mensen met beperkte fysieke mogelijkheden - en van het magnifieke uitzicht van 360 graden te genieten.

De Treetop Experience is nog in aanbouw, de opening staat gepland voor dit jaar. Deze beelden geven alvast een mooie impressie:

Lees ook:  Leef met de natuur in immense Argentijnse landschappen van...tapijt!

Treetop 1

Treetop 2

Treetop 4

Treetop 5

Treetop 6

Treetop 7

Treetop 8

Treetop 9

Treetop 10

Treetop3

Ben je een liefhebben van wandelen in de natuur en houd je van avontuur, dan hebben wij drie avontuurlijke wandelroutes voor je op Madeira.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings