In de Vlaamse Ardennen kun je overnachten in een prachtige oude windmolen

19 februari 2018
249

Tussen de Vlaamse velden ligt een kleine witte windmolen. Omringd door een grote tuin met bomen staat het lichte torentje als een molen uit Don Quichot. Binnen slaap je tussen de originele balken en elementen van vroeger, zoals het oude molenwiel. In de gigantische tuin kun je heerlijk tot rust komen of ontdek de veelzijdigheid van de Vlaamse Ardennen. 

Binnen en buiten authentiek verblijven

De molen, die de Reus van Horebeke heet, pronkt in de heuvels van de Vlaamse Ardennen. Tijdens de restauratie hebben de eigenaren zoveel mogelijk ecologische en duurzame materialen gebruikt, waardoor in de binnenkant een warme, huiselijke en authentieke sfeer te voelen is. Maar ook buiten is het goed toeven. De met een haag afgeschermde tuin is groot en voorzien van een terras en barbecue.

Artikel gaat verder onder de foto's >

reus van horebeke6

reus van horebeke7

reus van horebeke2

Sprookjesachtige bossen

De streek is bekend om zijn panoramische vergezichten met veel wind- en watermolens. Tussen de uitgestrekte weilanden zijn vele wandelroutes te vinden. Op tien minuten rijden vind je het Brakelbos, dat vooral in de lente prachtig van kleur veranderd door alle blauwe wilde hyacinten. Verschillende wandelingen brengen je door een sprookjesachtig tafereel, met feeërieke uitzichten. Maar ook op het oude kerkhof van het dorpje waar de molen zich bevindt, staat een 150 jaar oude treurbeuk die veel bezoekers trekt.

Artikel gaat verder onder de foto's >

reus van horebeke3

reus van horebeke5

De kracht van alpacawol

In het authentieke keukentje van de molen kan zelf gekookt worden, maar de eigenaren kunnen ook vele restaurants aanraden. Zoals 't Barakske, waar je goed terecht kunt na een wandeling in het Brakelbos. Of Le moulin de Mouflu, dat zich bevindt in een oude watermolen. Bij het slapengaan trek je de speciale dekbedden over je heen, die zijn gevuld met alpacawol. Hier zit geen lanoline waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor mensen met allergieën of astma.

Lees ook:  Oude boeken worden theekopjes, schoenen en artisjokken

Wil je meer weten of een verblijf boeken in de Reus van Horebeke? Neem dan een kijkje op hun website.


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving. Hier vind je onze hele collectie. 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings