In De Verboden Stad ligt een geheime tuin die voor het eerst in 100 jaar open gaat

27 december 2016
345

De Verboden Stad was het keizerlijke paleis vanaf de Ming-dynastie tot het einde van de Qing. De bijzondere Chinese kunst en architectuur trekt ieder jaar jaar miljoenen bezoekers die door de gangen en over de pleinen van het oude paleis dwalen. Wat al die jaren echter een goed bewaard geheim is gebleven, is dat er een tuin binnen de stadsmuren ligt die niet meer open is geweest voor het publiek sinds 1924.

Maar daar komt verandering in: de tuin wordt binnenkort opengesteld...

De Qialongtuin werd gebouwd door de laatste keizer van de Qing-dynastie als onderdeel van zijn pensioenvertrekken. In zijn testament legde hij vast dat niets na zijn dood veranderd mocht worden waardoor je in de tuin veel bijzondere voorwerpen en kunstwerken ziet die op andere plekken achter glas in een museum staan, maar hier 'gewoon' in de tuin blijven liggen.

Wel worden de tuin en de gebouwen erin gerestaureerd. In 2008 werd al een eerste deel opgeleverd, maar het duurt lang omdat elk gebouw in de tuin een heel specifiek en eigen ontwerp heeft waarvoor veel onderzoek nodig is om accuraat vast te kunnen stellen hoe het gerestaureerd moet worden. Hierbij gaat het er daarnaast niet alleen om ervoor te zorgen dat alles er weer zo uitziet zoals het was, maar ook dat de juiste bouwtechnieken uit die tijd worden gebruikt.

Naar verwachting gaat de Qialongtuin in 2020 open voor publiek. Hieronder zie je alvast een klein voorproefje van deze bijzondere tuin en de restauratiewerkzaamheden:

qialongtuin qialongtuin3

Country: China Site: Juanqinzhai Caption: View from second story Image Date: 2008 Photographer: Henry Ng Provenance: from Scala publication Original: from from Henry Ng

Country: China
Site: Juanqinzhai
Caption: View from second story
Image Date: 2008
Photographer: Henry Ng
Provenance: from Scala publication
Original: from from Henry Ng

Lees ook:  De vergankelijke schoonheid van oude waterputten in India

qialongtuin5 qialongtuin6

Country: China Site: Juanqinzhai Caption: CRAFT Program studio visit Image Date: 2013 Photographer: Henry Ng/Word Monuments Fund Provenance: Site Visit Original: link via Hung-hsi Chao

Country: China
Site: Juanqinzhai
Caption: CRAFT Program studio visit
Image Date: 2013
Photographer: Henry Ng/Word Monuments Fund
Provenance: Site Visit
Original: link via Hung-hsi Chao

Country: China Site: Qianlong Garden Caption: Historic wallpaper testing and conservation Image Date: July 2011 – November2012 Photographer: Palace Museum/World Monuments Fund Provenance: July 2011 – November2012 Progress Report Original: email from Henry Ng

Country: China
Site: Qianlong Garden
Caption: Historic wallpaper testing and conservation
Image Date: July 2011 – November2012
Photographer: Palace Museum/World Monuments Fund
Provenance: July 2011 – November2012 Progress Report
Original: email from Henry Ng

Country: China Site: Juanqinzhai Caption: Post-restoration theater room gate Image Date: 2008 Photographer: Jia Yue, Palace Museum Provenance: related to Scala book Original: from WMF to be filed

Country: China
Site: Juanqinzhai
Caption: Post-restoration theater room gate
Image Date: 2008
Photographer: Jia Yue, Palace Museum
Provenance: related to Scala book
Original: from WMF to be filed

China, Qianlong Garden "Adjacent to Lodge of Retirement" October 2005 ©WMF/Michelle Berenfeld original - digital CD "China October 2005/ICOMOS 2005 Xi'an"

China, Qianlong Garden
"Adjacent to Lodge of Retirement"
October 2005
©WMF/Michelle Berenfeld
original - digital CD "China October 2005/ICOMOS 2005 Xi'an"

qialongtuin12

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down