Grappige illustraties van pen, papier en… schaduw!

756 VIEWS
Grappige illustraties van pen, papier en… schaduw!

In een eerder artikel schreven we al over de ode aan de verbeeldingskracht die de Belgische Vincent Bal met zijn grappige schaduwillustraties geeft. Zijn tekeningen zijn de laatste tijd nog ingenieuzer geworden waardoor je soms twee keer moet kijken om te zien hoe de afbeelding precies in elkaar zit. 

Als kind verslond hij naar eigen zeggen al stripboeken en ook in zijn volwassen leven als filmregisseur is deze liefde voor illustraties nooit getemperd. Op een slimme manier geeft hij schaduwen van alledaagse voorwerpen een cruciale rol in zijn schetsen die vaker dan eens eens een glimlach op je gezicht achterlaten. Door het succes van zijn schetsen heeft Vincent besloten een selectie op Etsy te verkopen.

Nog grappiger wanneer schaduw toe wordt gevoegd aan een bestaande schets en de hele setting verandert. Klik op de foto om het filmpje af te spelen.

Klik op de foto voor nog een grappig kort filmpje

“Cup of T”

“The Alcohowl”

“An insiders look”

“Sugar Santa”

“Snow cooker”

“Fishing jar”

“Window of opportunity”

“Singing in the flower”

Met speciale “schaduwkleur” verf tovert de kunstenaar in dit artikel een glimlach op de gezichten van voorbijgangers. Met grijze acryl creëert hij een realistisch schaduweffect onder dagelijkse voorwerpen op straat, máár elke schaduw bevat een grapje waarmee alleen de oplettende kijker beloond wordt. 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Muurschilderingen van modder

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars