Grappige illustraties van pen, papier en... schaduw!

18 januari 2018
167

In een eerder artikel schreven we al over de ode aan de verbeeldingskracht die de Belgische Vincent Bal met zijn grappige schaduwillustraties geeft. Zijn tekeningen zijn de laatste tijd nog ingenieuzer geworden waardoor je soms twee keer moet kijken om te zien hoe de afbeelding precies in elkaar zit. 

Als kind verslond hij naar eigen zeggen al stripboeken en ook in zijn volwassen leven als filmregisseur is deze liefde voor illustraties nooit getemperd. Op een slimme manier geeft hij schaduwen van alledaagse voorwerpen een cruciale rol in zijn schetsen die vaker dan eens eens een glimlach op je gezicht achterlaten. Door het succes van zijn schetsen heeft Vincent besloten een selectie op Etsy te verkopen.

Nog grappiger wanneer schaduw toe wordt gevoegd aan een bestaande schets en de hele setting verandert. Klik op de foto om het filmpje af te spelen.

Klik op de foto voor nog een grappig kort filmpje

"Cup of T"

"The Alcohowl"

"An insiders look"

"Sugar Santa"

"Snow cooker"

"Fishing jar"

"Window of opportunity"

"Singing in the flower"

Met speciale "schaduwkleur" verf tovert de kunstenaar in dit artikel een glimlach op de gezichten van voorbijgangers. Met grijze acryl creëert hij een realistisch schaduweffect onder dagelijkse voorwerpen op straat, máár elke schaduw bevat een grapje waarmee alleen de oplettende kijker beloond wordt. 

Lees ook:  Deze man repareert gratis waardevolle serviezen die gebroken zijn door de aardbeving

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De spirituele symboliek van de kraai

Het sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen en karakter

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings