Ik sta op de koude keukenvloer en droom van verre rijstvelden

28 oktober 2015
271

Op dit moment had ik in Indonesië moeten zitten. Ik had met een rugzak door Sumatra moeten trekken. Op zoek naar mijn roots. Naar het verleden van mijn moeder. Of ik had met een camper door Amerika moeten trekken. Op zoek naar niks, maar net zo vrij.
Ik had niet - ik herhaal: niet - in mijn vale pyjamabroek op blote voeten op de koude keukengrond moeten staan. Waar ik omringd word door aangekoekte pannen en stinkende vaatdoekjes in plaats van door apen en wolkenkrabbers. Zuchtend stort ik mij op het plastic voederbakje van mijn zoon.
Hoe krijgt hij het voor elkaar om precies die ontbijtgranen uit te zoeken die ook na drie keer schrobben met afwasborstel en schuurspons niet te verwijderen blijken? En waarom doe ik dit elke keer weer? Nee, belangrijker: waarom doet hij dit elke keer weer?
'Hè mam, chill een beetje.' Ik weet precies wat hij gaat zeggen. 'Wat maakt dat ene bakje nou uit? Heb jij geen leven of zo dat je je daar zo druk om maakt?' Hij ziet niet wat ik zie: Brinta op de grond, spetters van zijn middernachtelijke kookpartij op de dure Portugese wandtegeltjes, borden met resten spinazie in de gootsteen met daarbovenop wc-papiertjes met uitgespuugde - niet mals genoeg, mam! - stukjes vlees. Keer twee want zijn vriendinnetje moest toch ook eten. 'Nee!!!' zal ik hem straks toesnauwen als hij over een uur of vijf eindelijk naar beneden komt. Ik heb geen leven, nee!'
Mijn leven speelt zich af in een tuktuk tussen de rijstvelden. Niet hier op die koude keukenvloer.
Nog een paar jaar. Dan is de puberzoon uitgerezen en afgebakken. Dan verruil ik de plavuizen voor witte zandkorrels en de zoon voor...
Nou ja.

Auteur: Anne Elzinga
[hr]

Lees ook:  Een oma

Meer inspiratie opdoen? Meld je aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang wekelijks een selectie van de beste artikelen:

[mc4wp_form id="15395"]

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down