Ik ga op reis en ik neem mee...een kip

25 juni 2016
291

Veel mensen nemen hun hond mee op reis, en op de camping in Frankrijk wordt ook menig kat uit de auto geladen. Maar de Fransman Guirec Soudée gaat op reis..met zijn kip, genaamd Monique. Hij zeilt momenteel al twee jaar de wereld rond en Monique wijkt niet van zijn zijde. Ze gingen van start op de Canarische Eilanden, zeilden toen naar het Caribisch gebied en trokken daarna naar Groenland waar ze nu (juni 2016) nog steeds zijn. Het motto van Soudée maakt duidelijk waarom hij op avontuur ging:

Over 20 jaar zul je meer teleurgesteld zijn door de dingen die je niet hebt gedaan dan andersom. Dus gooi de trossen los. Zeil weg van de veilige haven. Vang de wind in je zeilen. Onderzoek, droom en ontdek.

- Mark Twain

Volgend Soudée was het liefde op het eerste gezicht. Hij wilde graag een dier mee op zijn reis nemen vanwege het gezelschap, en hij koos voor een kip omdat deze meer onafhankelijk is dan andere dieren. Als extra bonus legt Monique ook eitjes midden op zee. Een goed teken; ze raakt niet van de leg van dit bijzonder zeilavontuur!

De onvoorspelbare weersomstandigheden en soms grote golven lijken geen ideale omstandigheden voor een kip die ook op haar (stabiele) stok in de ren had kunnen zitten. "In het begin was ik heel erg bezorgd," vertelt Soudée. "Er waren hoge golven en dan struikelde ze soms, ik was bang dat ze overboord zou gaan. Maar ze bleef altijd op haar pootjes staan. Ze is een moedige kip." Wanneer het weer echt te ruw wordt dan zet Soudée haar in haar hok voor haar eigen veiligheid.

Lees ook:  Een luchtige tegenhanger van mindfulness: Claudia de Breij geeft cursus mindlessness

Na de stop in Groenland zeilen Monique en Soudée door naar Alaksa, op hun website kun je hun avonturen op de voet volgen.

guirec soudee2

guirec soudee4 guirec soudee5 guirec soudee6 guirec soudee7

DCIM102GOPRO

guirec soudee9 guirec soudee10

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings