Ik ga op reis en ik neem mee…een kip

1738 VIEWS
Ik ga op reis en ik neem mee…een kip

Veel mensen nemen hun hond mee op reis, en op de camping in Frankrijk wordt ook menig kat uit de auto geladen. Maar de Fransman Guirec Soudée gaat op reis..met zijn kip, genaamd Monique. Hij zeilt momenteel al twee jaar de wereld rond en Monique wijkt niet van zijn zijde. Ze gingen van start op de Canarische Eilanden, zeilden toen naar het Caribisch gebied en trokken daarna naar Groenland waar ze nu (juni 2016) nog steeds zijn. Het motto van Soudée maakt duidelijk waarom hij op avontuur ging:

Over 20 jaar zul je meer teleurgesteld zijn door de dingen die je niet hebt gedaan dan andersom. Dus gooi de trossen los. Zeil weg van de veilige haven. Vang de wind in je zeilen. Onderzoek, droom en ontdek.

– Mark Twain

Volgend Soudée was het liefde op het eerste gezicht. Hij wilde graag een dier mee op zijn reis nemen vanwege het gezelschap, en hij koos voor een kip omdat deze meer onafhankelijk is dan andere dieren. Als extra bonus legt Monique ook eitjes midden op zee. Een goed teken; ze raakt niet van de leg van dit bijzonder zeilavontuur!

De onvoorspelbare weersomstandigheden en soms grote golven lijken geen ideale omstandigheden voor een kip die ook op haar (stabiele) stok in de ren had kunnen zitten. “In het begin was ik heel erg bezorgd,” vertelt Soudée. “Er waren hoge golven en dan struikelde ze soms, ik was bang dat ze overboord zou gaan. Maar ze bleef altijd op haar pootjes staan. Ze is een moedige kip.” Wanneer het weer echt te ruw wordt dan zet Soudée haar in haar hok voor haar eigen veiligheid.

Lees ook:  7 bijzondere koppels van dieren en baasjes die samen reizen

Na de stop in Groenland zeilen Monique en Soudée door naar Alaksa, op hun website kun je hun avonturen op de voet volgen.

guirec soudee2

guirec soudee4 guirec soudee5 guirec soudee6 guirec soudee7

DCIM102GOPRO

guirec soudee9 guirec soudee10

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze man plantte sinds 1979 in zijn eentje een bos groter dan Central Park
Exposeren op je 102de? Carmen Herrera doet het!
De bijzondere levensvisie van een man die in een zandkasteel woont
Hoe deze varkensboer besloot het helemaal anders te doen en veganist werd