Ik drink op de mensen die bergen verzetten

29 april 2020
291

Een prachtige klassieker van Paul van Vliet. En stiekem ook een beetje een ode aan alle paradijsvogels die, ieder op hun eigen manier, het maximale uit vandaag en morgen willen halen!

[hr]

Ik drink op de mensen die bergen verzetten
Die door blijven gaan met hun kop in de wind
Ik drink op de mensen die vallen en opstaan
Die blijven geloven, met het geloof van een kind

Ik drink op de mensen die dingen beginnen
Waar niemand van weet wat de afloop zal zijn
Ik drink op de mensen van wagen en winnen
Die niet willen weten van water en wijn

Ik drink op de mensen die blijven vertrouwen
Die van te voren niet vragen 'voor hoeveel' en 'waarom'
Ik drink op de mensen die door blijven douwen
Van doe het maar wél en kijk maar niet om

Ik drink op de mensen die alles verloren
Die weg zijn gezakt en zijn ondergegaan
Ik drink op de mensen die terug bleven vechten
En daarna herboren weer op zijn gestaan

Ik drink op het beste, van vandaag en van morgen
Ik drink op het mooiste waar ik van hou
Ik drink op het maximum wat er nog in zit
In vandaag en in morgen, in mij en in jou

[hr]

Paul van Vliet, 1978

Wil je meer prachtige gedichten van Paul van Vliet lezen? Bestel dan een van zijn dichtbundels.

Lees ook:  11 inspirerende quotes van mensen die reizen tot kunst hebben verheven

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings