Misschien is dit wel het mooiste land op aarde

15 februari 2017
2206

IJsland is in vele opzichten een buitencategorie. Er zijn geen restaurants van McDonalds te vinden. Sinds 1860 mogen er geen andere paarden meer worden ingevoerd, daarom is de afstammelingenlijn van de typische IJslanders zo puur. De taal is de afgelopen 1000 jaar niet veel veranderd, oude teksten zijn dus nog makkelijk te lezen.

Criminaliteit bestaat er bijna niet, de politie draagt geen wapens. IJsland heeft de hoogste publicatiedichtheid ter wereld gemeten naar het aantal boeken en tijdschriften dat per inwoner wordt uitgebracht, én het percentage inwoners dat gedurende hun leven een boek publiceert, namelijk 10%. En hoewel de natuur overweldigend is, zijn er geen bossen.

Het was ook een van de laatste plekken op aarde waar mensen zich vestigden, misschien is dat een van de redenen waarom op dit eiland de natuur en niet de mens lijkt te overheersen en het er zo adembenemend mooi is. Getuige deze foto's:

ijsland ijsland2 ijsland3 ijsland4 ijsland5 ijsland7 ijsland9 ijsland10 ijsland11 ijsland12 ijsland13 ijsland14 ijsland15 ijsland16 ijsland17 ijsland18 ijsland19

Via Designswan

Lees ook:  Dat ene perfecte detail, gevangen in een foto

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down