Hoe bewaar je de innerlijke rust als je op zoek bent naar een huis

2 november 2022
122
ideale koophuis

Of het nou je eerste huis is of niet, veel mensen tasten in het duister wanneer het gaan om het kopen van je ideale huis. Er zijn ongelooflijk veel facetten waarop gelet moet worden dat er al snel over dingen heen gekeken wordt. Van het beslismoment tot het daadwerkelijke intrekken is een lange weg waarin veel geregeld moet worden. Daarnaast wil je wel het juiste gevoel krijgen bij een huis, als je intrekt in een huis met een slecht gevoel moet je deze eerst reinigen met kristallen voor het echt bewoonbaar is. Met onze tips vind je het huis waar jij je fijn bij voelt. Wanneer je je fijn voelt heeft dit een direct voordeel op je energiestromingen, ook wel chakra’s genoemd. Daarom willen wij jou via deze blog aan enkele dingen helpen herinneren waar je op moet letten wanneer je van plan bent om het ideale huis te gaan kopen!

Doe onderzoek naar de locatie

Iedereen heeft andere wensen en behoeften. Ben jij een moeder van een familie met 1 tot 3 kinderen? Dan zoek je hoogstwaarschijnlijk een gezinswoning in een rustige wijk. Ben je een single recent afgestudeerde dan zal een appartement of studio eerder in het vizier staan. Daarnaast hebben wij ook een blog geschreven als je helemaal naar Spanje wilt verhuizen. Oftewel, wees kieskeurig in waar je kijkt. Moeite steken in bezichtigingen die eigenlijk niet bij je passen is simpelweg verspilde moeite. Daarnaast is de stress van deze zoektocht ongelooflijk slecht voor je interne energiestroom. Daarnaast is het ook belangrijk om rondvraag te doen wat het algehele energielabel- en verbruik in de desbetreffende wijk is. Doordat huizen in een wijk doorgaans rondom dezelfde jaartallen worden gebouwd, met daarbij ook een soortgelijke stijl, zie je dat het verbruik van deze huizen dicht bij elkaar ligt. Heb je een bekende in de wijk of weet je de postcode? Dan kan je via deze link de gas water licht kosten berekenen!

Lees ook:  Narcisme: iedereen heeft er een beetje last van

Maak een lijst om je rust te bewaren

Duidelijkheid in je leven zorgt er voor dat je chakra’s minder verstoord worden. Wanneer je weet wat je wilt kan je je veel meer focussen op belangrijke keuzes. Een van die keuzes kan zijn hoe je bepaalde kamers moet inrichten, om je hier bij te helpen hebben we een blog geschreven over hoe je keuken Feng Shui kan inrichten. Het duidelijk in kaart brengen van je keuzes helpt dus om je mentale rust te bewaren. Als je een huis koopt met een ander doe je dit natuurlijk samen, maar als je zelf een huis gaat kopen dan zet een rustgevend muziekje op met wat wierook en ga er even voor zitten. Zo kan je de keuzes opdelen in drie categorieën:

  • Must have: de punten in deze categorie zijn géén vraagteken, maar een uitroepteken. Hier doe je geen concessies in.
  • Wil ik graag/Must have in de toekomst: Hoewel deze punten zeker meerwaarde bieden aan je (dagelijkse) leven zijn ze voor nu nog geen absolute must. Dit betekent zeer zeker niet dat je ze af moet schrijven, maar het zijn geen dealbrekers. Alsnog wil je ze graag hebben.
  • De luxe punten: de naam zegt het al, als je deze punten hebt in je toekomstige woning dan is dit gewoon pure luxe. Er zit nul druk achter deze onderwerpen en alles wat je hier van weet te scoren is mooi meegenomen. Hier zoek je een woning nooit op uit maar het komt goed uit als het huis deze punten bevat.
Lees ook:  Deze man woont op de meest afgelegen plek ter wereld

Als je de lijst hebt gemaakt en van tevoren goed onderzoek hebt gedaan naar de mogelijke locaties waar je heen wilt, dan ben je klaar voor het echte werk. Hiermee bedoelen we natuurlijk het kijken naar huizen en bezichtigingen inplannen.

Handel snel, concreet en goed

Wanneer je gaat kijken voor je ideale huis, is het belangrijk om in de huidige markt snel te handelen. Het voordeel wat jij hebt is dat je, door de eerdere tips, precies weet wat je nu wilt. Tegenwoordig zijn huizen die scherp geprijsd zijn snel van de markt af. Het is dus nooit verkeerd om meerdere huizen te bezoeken en op te bieden. Een bod kan je namelijk altijd terugtrekken, gebruik dit in je voordeel. Daarnaast is een sterke onderhandelingsstrategie ook altijd handig, er van uitgaande dat je géén makelaar hebt.

Zo raden wij je aan om objectief en zakelijk te blijven. Bieden op emotie is een goede manier om geld te verbranden. Hoewel de strategie afhankelijk is van het huis en de markt, is het goed om je aan deze punten te houden:

  • Open nooit met je hoogste bod, dit zorgt er voor dat je geen beweegruimte meer hebt.
  • Open ook niet te laag, dit kan er voor zorgen dat je helemaal geen respons krijgt én dus ook geen tegenbod kan doen.
  • Doe informatie op over vergelijkbare huizen in de omgeving, zo weet je dat je een eerlijke prijs krijgt en dus niet afgezet wordt.
  • Let goed op de financiële bewegingen van de tegenpartij. Gaan zij heel snel in hun tegenboden omlaag? Dan zijn ze wanhopig, dit kan je gebruiken.
Lees ook:  Tips voor het verven van de muren

Roerende zaken, wellicht slecht voor je energiestroming

Eerst willen we uitleggen wat roerende- en onroerende zaken zijn. Roerende zaken zijn meubels en andere spullen die niet bij de koopprijs inbegrepen zitten en meegenomen (kunnen) worden door de huidige bewoners. Onroerende zaken zijn meubels en spullen die wél inbegrepen zijn in de prijs. Je kan er voor kiezen om een ‘lijst van zaken’ aan te vragen waar alles op staat ingedeeld door de verkoper. De vraag is alleen: moet je wel onroerende zaken houden? De meubels van de verkoper hoeven niet te passen bij de energiestromingen en levensstijl van de koper, wat jij bent. Bekijk bij de bezichtiging dus eerst heel goed het nog staande meubilair. Mochten dit onroerende zaken zijn dan kan je er voor kiezen om ‘gratis’ meubels te houden, maar zoals we al zeiden kan dit ten kosten gaan van je chakra’s. Dit zul je zelf moeten aanvoelen. Mocht een kamer of het meubilair echt heel negatief aanvoelen, maar wil je het huis echt heel graag kopen, dan raden wij aan om de ruimte in kwestie te reinigen net behulp van wierook. Hiervoor kan je een speciaal iets gebruiken: de wierook waterval, waar wij voor jou over geschreven hebben.

Wij hopen dat deze tips jou nog sneller helpen om een stekkie te vinden. Paradijsvogel vliegt graag met je mee naar je ideale huis!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings