Hypnotiserende papierkunst

3 juni 2016
201

Kunstenares Clare Pentlow heeft altijd al een fascinatie gehad voor het experimenteren met verschillende materialen. Ze geniet vooral van het werken met papier doordat een simpel, plat stuk papier tot iets prachtigs getransformeerd kan worden door simpelweg te knippen en te vouwen.

Het resultaat ziet er echter allesbehalve simpel uit. De explosieve kunstwerken zijn bijna gevaarlijk stekelig, maar tegelijkertijd lijken ze erom te vragen om aangeraakt te worden: alsof het het hart is van een giftige bloem die je desondanks toch wilt plukken. De geometrische patronen bezitten door de vele lagen en kleuren een gevoel van diepte die hypnotiserend werkt en het bijna laat lijken alsof de kunstwerken bewegen.

Prachtig waar een dosis creativiteit toe kan leiden!

Clare Pentlow Clare Pentlow Clare Pentlow Clare Pentlow Clare Pentlow   Clare Pentlow Clare Pentlow

 

Lees ook:  De Britse beeldhouwer Jamie Frost brengt hout tot leven in nieuwe krachtige, boeiende sculpturen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

De paradijsvogelplant: zo verzorg je hem

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings