
Toen haar carrière als klassiek balletdanseres eindigde door een blessure moest Maggie Austin iets anders gaan doen. Ze gooide het roer om en studeerde cum laude af in de prestigieuze studie L'art de la Pâtisserie in Frankrijk.
Niet van echt te onderscheiden
De taarten van Maggie zijn ware kunstwerken. Als je ze zo op het eerste oog bekijkt, dan geloof je niet dat de bloemen zijn gemaakt van suiker. De bloemblaadjes zijn schitterend uitgewerkt. Maggie weet krullen en kreuken zo goed na te bootsen dat je ze haast niet kunt onderscheiden van echte bladeren.
Om deze hyperrealistische creaties tot stand te brengen maakt Maggie gebruik van verschillende technieken. Zo gebruikt ze eetbaar papier om de vorm te bepalen, wordt ieder blaadje apart geschilderd in de juiste kleur en arrangeert ze de bloemen zodat er een levendig boeket ontstaat.
Om zelf uit te proberen
Maggie deelt haar talenten graag met anderen. In haar woonplaats Virginia geeft zij workshops waar zij haar cursisten leert om pioenen, hortensia's en rozen te maken. Ook bracht ze een boek uit, Maggie Austin Cake | Artistry and Technique, waarin ze haar technieken en trucs stap voor stap uitlegt aan enthousiaste thuisbakkers.
Zie voor meer prachtige eetbare kunstwerken ook de creaties van de getalenteerde Ivenoven. Zij maakt prachtige eetbare tuinen van kleine taartjes.