Deze bloemen zijn gemaakt van suiker

14 oktober 2017
418

Toen haar carrière als klassiek balletdanseres eindigde door een blessure moest Maggie Austin iets anders gaan doen. Ze gooide het roer om en studeerde cum laude af in de prestigieuze studie L'art de la Pâtisserie in Frankrijk.

Niet van echt te onderscheiden

De taarten van Maggie zijn ware kunstwerken. Als je ze zo op het eerste oog bekijkt, dan geloof je niet dat de bloemen zijn gemaakt van suiker. De bloemblaadjes zijn schitterend uitgewerkt. Maggie weet krullen en kreuken zo goed na te bootsen dat je ze haast niet kunt onderscheiden van echte bladeren.

Om deze hyperrealistische creaties tot stand te brengen maakt Maggie gebruik van verschillende technieken. Zo gebruikt ze eetbaar papier om de vorm te bepalen, wordt ieder blaadje apart geschilderd in de juiste kleur en arrangeert ze de bloemen zodat er een levendig boeket ontstaat.

Om zelf uit te proberen

Maggie deelt haar talenten graag met anderen. In haar woonplaats Virginia geeft zij workshops waar zij haar cursisten leert om pioenen, hortensia's en rozen te maken. Ook bracht ze een boek uit, Maggie Austin Cake | Artistry and Technique, waarin ze haar technieken en trucs stap voor stap uitlegt aan enthousiaste thuisbakkers.

austin 14

austin 15

austin 18

austin17

autin 16

austin 1

austin 2

austin 4

austin 5

austin 6

austin 7

austin 8

austin 9

austin 10

austin 11

austin 12

austin 13

austin 3

Zie voor meer prachtige eetbare kunstwerken ook de creaties van de getalenteerde Ivenoven. Zij maakt prachtige eetbare tuinen van kleine taartjes

Lees ook:  Duizendblad, goed voor duizend dingen | Mevrouw Onkruid

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down