Huurwoningen worden steeds populairder

3 VIEWS
Huurwoningen worden steeds populairder

Proficiat! Je hebt je opleiding afgerond en je schoolcarrière zit er eindelijk op. Nu is het tijd om na te denken over andere belangrijke dingen. Is het bijvoorbeeld niet eens tijd om je vleugels uit te slaan en op zoek te gaan naar een plekje voor jezelf? Op jezelf wonen, je eigen plekje hebben. Dat geeft toch een bepaald gevoel van vrijheid. Zeker de moeite waard om na je studie eens goed over na te denken. Overigens ben je niet de enige die dit doet hoor. Jaarlijks zijn er duizenden afgestudeerde jongeren die een woning aan het zoeken zijn. Huren is een populaire optie, aangezien een hypotheek krijgen in het begin lastig kan zijn. Ook komen er elke dag steeds meer investeerders op de markt die deze huurmarkt gebruiken als investering. Meer over huurwoningen lees je hier!

 

Huurwoningen bij een woningcorporatie

De eerste, en vaak makkelijkste, optie voor starters zijn huurwoningen bij een woningcorporatie. Woningcorporaties zijn er om mensen goedkoop aan een sociale huurwoning te helpen. Deze woningen zijn vaak goedkoper omdat je als huurder huurtoeslag ontvangt. Dit is ook de reden dat de populariteit van de huurwoningen altijd hoog is geweest en er nog steeds veel vraag naar is. Het nadeel van sociale huurwoningen is dat je vaak meerdere jaren op een lijst moet staan vóórdat je voor een woning in aanmerking komt. Gelukkig is dit niet de enige optie die je hebt.

Lees ook:  Gedicht: Onhandig gekozen metafoor

 

 Via een investeerder huurwoningen verkrijgen

Zoals eerder benoemd zien veel mensen deze huurwoningen als investeringen voor in de toekomst. Veel huurwoningen zijn dan ook in beheer van investeerders. Over het algemeen is er weinig verschil tussen een sociale huurwoning of een woning die eigendom is van een investeerder. Jij bent in ieder geval nooit verantwoordelijk voor het onderhoud of reparaties. Wel kan het zijn dat de prijzen bij huurwoningen van investeerders hoger zijn dan bij sociale huurwoningen. De eigenaren van particuliere huurwoningen kunnen namelijk een beetje spelen met de prijs. Sociale huurwoningen kunnen dit niet.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Steun kinderen in oorlog met War Child
Panama: paradijs voor vakantie en meer
Mooie wandelroutes Brabant
NFT’s, kunst, crypto en wat het met elkaar te maken heeft