Hut 16 van oude timmerwerkplaats tot een ruim & licht verblijf in bruisend Zutphen

601 VIEWS
Hut 16 van oude timmerwerkplaats tot een ruim & licht verblijf in bruisend Zutphen

In Gelderland midden in het centrum van de oude stad Zutphen staat Hut 16, een oude timmerwerkplaats die is getransformeerd tot een schitterend verblijf. De bed & breakfast met eigen wellness ruimte staat in de achtertuin van de eigenaren en heeft een mooie ligging nabij de rivier de Berkel, die uit de IJssel stroomt.
Wandel op korte afstand door het centrum, door de brede winkelstraat van gepolijste donkere stenen en tussen bakstenen panden met witte kozijnen die vriendelijkheid uitstralen. Bezoek ook de markt en het stadspark.

Rust en ruimte

Je betreedt de bed & breakfast via een eigen ingang. Door middel van een sleutelkastje kun je genieten van een zelfstandige aankomst. Bij voorkeur en altijd in overleg met jou is er ook een hartelijk ontvangst door de eigenaar mogelijk. Hut 16 heeft iets weg van een New Yorkse loft met in de 40 vierkante meter woonkamer/eetkamer een wand waarbij delen van de muur ontbloot zijn en de bakstenen zichtbaar. Het hoge plafond en het vele daglicht zorgen voor een gevoel van ruimte. Hier en daar staat een strak smaakvol meubel en de platenspeler en stoel waarin je fijn achterover leunt geven het interieur een retro uitstraling.

Hut 16 zonder wellness is een volledig appartement met eigen ingang van ongeveer 80 vierkante meter. Hut 16 met privé wellness is ongeveer 120 vierkante meter. De keuken heeft alles wat je nodig hebt zoals een fornuis en oven. Geniet dan ook van een zelfgemaakte maaltijd! En hang lekker op de bank terwijl je platen afspeelt of een film kijkt op de televisie. Er is ook wifi aanwezig, voor de liefhebber die nog wat doorwerkt in deze prettige setting. Later op de avond kun je op de begane grond een tweepersoonsbed van de muur uitklappen.

Lees ook:  7x bijzonder overnachten in Amsterdam

In Hut 16 is het niet toegestaan binnen te roken en huisdieren kun je niet meenemen. Wel is er op het zuiden van het verblijf een fijn terras en een tuin! De kinderen kunnen spelen in de boomhut met glijbaan en optrekken met de kinderen van de eigenaren, die spelen daar ook.

Een trap naar boven

Op de eerste verdieping is de ruime slaapkamer met een tweepersoonsbed tegen een wand van houten latten op een houten vloer, met op de nachtkastjes retro lampjes. Er staat beneden een Murphy’s bed (twijfelaar). Ook hangt er een hangmat. In de hut kunnen in totaal twee tot vier mensen overnachten en het is ook geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Er is een kinderstoel, -bedje en -badje aanwezig. Laat van tevoren even weten als je hier gebruik van wilt maken. Op de eerste verdieping vind je ook de badkamer met een royale douche, toilet en wastafel. De sfeervolle en rustgevende Wellness ruimte grenst aan de slaapkamer en kun je wel of niet reserveren. Ontspan in de finse sauna, de ruime whirlpool en onder de rainshower met kleuren therapie. Handdoeken en badjassen zijn aanwezig.

 

 

Wandelen door de historische omgeving

Een leuk uitstapje in de omgeving is om het Oude Bornhof in Zutphen te bezoeken. Via een indrukwekkende poort met verwassen stenen beelden die aangeven voor wie het hofje bedoeld was, arme gelovige ouderen, betreedt je het hofje. Wandel door een bruin bakstenen straatje met hortensia’s langs de huizen en dromerige bomen. Dan bereik je een rustgevend grasveld met bankjes en een gezellig cafe met terras dat gevestigd is in het hoge creme huis. Voorheen was het het huis van de rijke Borro die het ouderencomplex oprichtte.

Lees ook:  Overnachten op het smalste stukje van Nederland

Voor meer informatie bezoek de website: www.hut16.nl

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Logeren bij de boswachter: dit moet je weten
Bosrijk slapen bij de Sallandse Heuvelrug
4x slapen in de buurt van de Kinderdijk
5x yurts in Nederland voor bijzonder slapen