Briljant ontwerp voor boekliefhebbers: een beklimbare boekenwand

22 december 2017
148

 

Een rijkelijk gevulde boekenkast kan een prachtig middelpunt van elke kamer vormen, maar dan moet daar natuurlijk wel genoeg ruimte voor zijn. Ook is het beeld van boekenplanken tot aan het plafond vaak meer romantisch dan praktisch, denk bijvoorbeeld aan trappen die nodig zijn om bij de bovenste planken te komen (tenzij je daar je oude encyclopedieën stalt..).

Japanse architect Shinsuke Fujii ontwierp een simpele maar briljante oplossing. Een fervent boekliefhebber benaderde haar met een heel specifieke wens: een huis dat volledig draait om een functionele boekenkast waar de boeken in blijven staan mocht er een beving plaatsvinden (de opdracht kwam binnen net na de Tohoku aardbeving in Japan).

Als antwoord op dit verzoek maakte Shinsuke van de hele westmuur van het huis een enorme schuine boekenkast waar de planken in zo'n hoek staan dat ze ook als traptreden fungeren. Heb je een boek nodig van de bovenste plank, dan klim je gewoon naar boven. Zo creëert deze schuine muur niet alleen de droom van elke boekenliefhebber, maar hij houdt je ook lekker fit!

Het hele huis is gebouwd rondom de boekenkast

Huis om boekenkast heen 2

Huis om boekenkast heen 3

Huis om boekenkast heen

Ook aan de buitenkant is de schuine boekenmuur te zien

Buitenkant huis boek

Buitenkant huis scheef boek 2

In dit artikel worden de grenzen van de boekenkast nog wat verder opgerekt: je waant je als bezoeker van deze boekentunnel in China bijna in een ander universum.

Lees ook:  Een ode aan de onbekende wonderen van de wereld

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een werkomgeving creëren vol met positieve energiestromen

Verrassende eigenschappen van een Steenbok

Ontdek de schoonheid van Nederlandse wandelgebieden

Ingrid Bergman | Dualiteit

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings