Houtsnippers krijgen een nieuw leven met kleurrijke hars

26 september 2016
1046

Britta Boekmann studeerde Industrieel Ontwerpen in Duitsland. Wat ze leerde tijdens haar studie lijkt in niets op de producten die ze nu maakt, maar voor haar ontwerpen moest ze ook miniatuur designs maken. Al snel kwam ze erachter dat ze dit handwerk veel leuker vond dan ontwerpen.

Voor de liefde verhuisde ze naar Australië. Daar werkte ze zes maanden bij de 'Wangaratta Woodworkers' waar ze alle technieken en tips leerde van ervaren houtbewerkers. Britta begon haar sieraden te verkopen en toen de verkoop bleek te lopen zocht ze een huis met een kleine werkplaats aan huis. Vanuit daar werkt ze nu twee jaar, haar sieraden verkoopt ze wereldwijd via Etsy.

In tegenstelling tot wat ze tijdens haar studie leerde maakt ze van te voren geen ontwerp voor de sieraden. Ze begint bij het stuk hout en neemt die vorm als uitgangspunt. Beetje bij beetje voegt ze de hars toe waarmee ze het hout complementeert en zo ontstaan de mooiste kettingen, armbanden, ringen en oorbellen.

Er zit zoveel diepte in de hars dat ze soms bijna licht lijken te geven.

britta-boeckmann2 britta-boeckmann3 britta-boeckmann4 britta-boeckmann5 britta-boeckmann7 britta-boeckmann8

 

Lees ook:  Henn Kim: illustraties met gewrongen gevoelens

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down