Hoopvolle tuintjes in een Japanse krant

28 maart 2015
154

Op 11 maart 2011 werd Oost Japan getroffen door een aardbeving van 9 op de schaal van Richter. Veel kustdorpen werden weggevaagd en er ontstond serieuze schade aan de nucleaire centrale in Fukushima. En terwijl de kranten maandenlang vol stonden met tragische foto's, ging kunstenaar Yuken Teruya op zoek naar een lichtpuntje.
Vanuit het intrinsieke geloof dat er altijd licht is aan het einde van de tunnel, begon hij kleine tuintjes te knippen uit de treurig stemmende kranten. Eerst alleen Japanse kranten, en later ook de New York Times. Als scheuten die ontspruiten uit de verse aarde, 'groeit' uit ieder vervelend bericht nu nieuw leven, als symbool voor onbegrensde hoop.
Hoopvolle tuintjes in een Japanse krant | Paradijsvogels Magazine Hoopvolle tuintjes in een Japanse krant | Paradijsvogels Magazine Hoopvolle tuintjes in een Japanse krant | Paradijsvogels Magazine Hoopvolle tuintjes in een Japanse krant | Paradijsvogels MagazineHoopvolle tuintjes in een Japanse krant | Paradijsvogels Magazine Hoopvolle tuintjes in een Japanse krant | Paradijsvogels Magazine Hoopvolle tuintjes in een Japanse krant | Paradijsvogels MagazineHoopvolle tuintjes in een Japanse krant | Paradijsvogels Magazine Hoopvolle tuintjes in een Japanse krant | Paradijsvogels Magazine
 

Lees ook:  5-jarig meisje creëert kunst voor het goede doel

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings