Hongaarse kunstenaar geeft stenen een nieuw leven in sprekende voorstellingen

19 oktober 2017
415

Stenen blijven ons inspireren. Eerder schreven we al over Akie Natata die stenen tot levensechte dieren omtovert en over de mandelastenen van Elspeth McLean. Ook de Hongaarse A Kö lelke heeft een grote voorliefde voor dit natuurelement. Samen met andere natuurproducten zoals takken en verf stelt ze er bijzondere composities mee samen.

De ingrediënten en de techniek zijn niet uniek: de stenen worden met lijm op het hout geplakt. Maar het is volgens de Hongaarse belangrijker dat je oog hebt voor de juiste vorm van de steen en deze zo weet te plaatsen dat het beeld tot leven komt. Sommige taferelen nemen weken in beslag omdat juist dat éne steentje met die specifieke vorm nog ontbreekt. Een tijdrovend karweitje dus.

Composities bedenkt de steenkunstenares eigenlijk zelden vooraf. Ze volgt de ziel van de steen en dan ontstaat het kunstwerk vanzelf. Mooie inspiratie om het grindpad weer eens met andere ogen te bekijken!

stenen feestje gezin

foto van A kő lelke - The soul of stone.

foto van A kő lelke - The soul of stone.

foto van A kő lelke - The soul of stone.

stenen vrouw taxi

foto van A kő lelke - The soul of stone.

stenen vrouw met tas

stenen stel onder lantaarnpaal

stenen moeder en kind entree huis

stenen huisje onder boom

Anderen bekeken ook:

Japanse kunstenares schildert het hele dierenrijk op stenen

 

 

 

Lees ook:  11 prachtige verzamelingen die laten zien hoe kleurrijk de natuur is

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings