De 8 leukste activiteiten in Hoek van Holland

762 VIEWS
De 8 leukste activiteiten in Hoek van Holland

Wie weleens in Hoek van Holland is geweest, weet dat er veel te beleven valt. Denk niet alleen aan een duik in de zee, maar er is ook veel natuur waar je van kunt genieten. Je hebt er zee, strand, duinen, boulevard, de grootste haven van het noordelijke halfrond, polders en nog vele andere bezienswaardigheden. Hierdoor wordt je dagje naar Hoek van Holland geen ordinaire stranddag, je kan er namelijk alle kanten op.

 

Wat kan je in de Hoek van Holland doen?

 

  • Erasmusbrug

Ook wel de “Zwanenbrug” genoemd, is een brug die je gezien moet hebben. Als een prachtige witte zwaan is het een genot voor je ogen om naar deze brug te kijken. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht op de moderne skyline van Rotterdam. Je zult ook vanaf de brug een andere eveneens mooie brug kunnen bewonderen, dit is de rode Willemsbrug.

  • Euromast

Voor wie niet bang is voor hoogtes, moet hier geweest zijn. Hij is met 185 meter de hoogste toren van Nederland. Perfect om zo de gehele skyline van Rotterdam te bezichtigen, er is zelfs een restaurant aanwezig! Voor degenen die een nog beter uitzicht willen, kunnen met de lift 180 meter hoog komen. Deze lift is rondom van glas en draait 360 graden rond, echt een unieke belevenis om gedaan te hebben. Voor de waaghalzen, die dit niet spannend genoeg vinden, je kunt ook vanaf 112 meter hoog naar beneden abseilen.

 

  • Wandelen en fietsen

hoek van holland

Of je nou door de mooie duingebieden wilt wandelen om even uit te waaien of de historische bezienswaardigheden wilt bezichtigen, het kan allemaal in Hoek van Holland. Wel adviseer ik bij een wandeling op het strand in de winter, goed gekleed naar buiten te gaan. Het kan op Hoek van Holland erg winderig zijn, maar dat zijn we wel gewend in Nederland gelukkig. Als de zon je allemaal te fel wordt, dan kan je ook een boswandeling maken. De Hoekse Bosjes en het Roomse Duin vormen een beschut bos, waar je een mooie wandeling kunt maken. Als je meer wilt genieten van de omgeving dan is de fiets aangeraden. Er zijn namelijk in heel de omgeving genoeg fietspaden om de gehele omgeving te verkennen, daar kan je als fietser trots op zijn. Er zijn mogelijkheden om op verschillende locaties fietsen te huren.

 

  • Stadion De Kuip

Dit is niet alleen de thuisbasis van de bekende voetbalteam Feyenoord, ook verschillende evenementen worden hier gehouden. Je kan vanaf De Kuip alle kanten op, dit kan je het beste met de openbaar vervoer doen. Zo ben je binnen zeer korte tijd in het centrum van Rotterdam, waar je lekker kunt shoppen.

 

  • SS Rotterdam

Deze stoomschip is een echte aanrader voor het gezin, sinds 2008 ligt het schip in Rotterdam en wordt het gebruikt als drijvende attractie. Je kan er onder andere rondleidingen nemen, op café-restaurant gaan en zelfs er overnachten. Een rondleiding door de oude machinekamer is echt een bijzondere ervaring, de jongens in het gezin, zullen hun ogen uitkijken. Het schip was in dienst van de Holland-Amerika Lijn en is een ware geschiedenis stuk voor Rotterdam.

  • De Markthal

Dit gebouw is een ware kunstwerk om te zien, het gebouw omvat 4600 vierkante meter aan winkelruimte en 1600 vierkante meter aan horecagelegenheden. Zoals de naam al vertelt, is het een overdekte markt, de eerste van Nederland. Wat dit gebouw zo uniek maakt, is dat er boven je hoofd allemaal appartementen bevinden en dat is een wereldprimeur voor Rotterdam. Het gebouw heeft namelijk 228 schitterende appartementen. Als je toch naar boven aan het kijken bent naar de appartementen, zal het je vast niet ontgaan zijn, het schitterende kunstwerk van Arno Coenen. Dit is het grootste kunstwerk in Nederland en geeft je een ware zomergevoel. Zoals je kan lezen, is dit gebouw echt een plek waar je geweest moet zijn.

 

  • Watertaxi

Wie gek is op snelle boten, kan gebruik maken van de Watertaxi’s, hun gele bovenkant is niet te missen. Er zijn meer dan 50 verschillende steigerlocaties en het nemen van deze watertaxi zal je veel tijd besparen. De maas gaat namelijk dwars door Rotterdam heen. Je kan al vanaf €4,50,- per persoon gebruik maken van de Watertaxi.

 

  • De Spido

Voor wie een wat uitgebreidere tour op het water wilt maken, is dit rondvaartbedrijf de juiste keuze. Met 5 boten zijn er genoeg momenten wanneer je een rondvaart kan maken, dit is dagelijks mogelijk. De afvaartplaats ligt aan de voet van de Erasmusbrug, je kan beide dus gemakkelijk combineren. Er zijn zelfs dagtochten naar onder andere de Tweede Maasvlakte en de Deltawerken.

Lees ook:  Vossen van (heel) dichtbij | Natuurfotografie

MEER INSPIRATIE

Hoe jij duurzamer kunt leven
De top 6 mooiste wandelroutes in de Biesbosch
De mooiste 10 km wandelroutes van Friesland
De 5 mooiste wandelroutes van Brabant