Vouwkunst voor gevorderden

27 juni 2018
385

Het hoedje van papier! Wie kent het niet uit zijn jeugd. Een mooi kunstwerkje vouwen van papier, het lijkt zo gemakkelijk. Maar als we kijken naar de origami figuren van Robby Kraft, is dat toch even andere koek. Achter de gevouwen papierdesigns van deze kunstenaar gaan uitdagende wiskundige algoritmes schuil: rekenmethodes waarmee van een vlak stuk papier een driedimensionaal object kan worden gevouwen. Een olifant, een uil of een abstracte, geometrisch figuur. De kunstenaar Robby Kraft brengt vouwkunst tot ongekende hoogte. 

De wiskunde achter het vouwen van origami figuren inspireert tot prachtige beeldende kunst. De kunstenaar, musicus en wiskundige Robby Kraft begon al op de lagere school met het vouwen van origami. Het betekende het begin voor zijn liefde voor het verbinden van twee werelden: de kunst en de wiskunde. Robby werd recentelijk geïntroduceerd met de algoritmische aspecten van origami. De uitdaging hierbij is om een rekenmethode te vinden waarmee je op de beste manier een willekeurig figuur kunt vouwen. Met beste wordt bedoeld: met zo min mogelijk vouwen en een zo klein mogelijk stuk papier.

Robby vouwt almaar ingewikkelder wordende figuren van andere designers in de origami gemeenschap. Daarnaast gebruikt hij zelf algoritmische codes om nieuwe origami-patronen te ontwerpen. Het resultaat is simpelweg verbluffend: Robby weet van niets - een vel papier - een artistiek kunstwerk te maken. Zo ongelooflijk mooi en qua compositie zo ingenieus dat je bijna vergeet dat het uit papier is gevouwen.

Je kunt meer prachtige origami-figuren van Robby bewonderen op zijn Instagram en Twitter.

papierkunst origami

papierkunst origami

papierkunst origami

papierkunst origami

kraft_Tom_Hull

papierkunst origami

papierkunst origami

Ben je benieuwd naar meer mooie origami-creaties? Hier lees je wat er gebeurt als een NASA wetenschapper origamikunstenaar wordt. En deze kunstenaar heeft wel een hele creatieve oplossing gevonden voor oude boeken..

Via Colossal

 

Lees ook:  Levensechte dieren van simpel kippengaas

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings