Hoe verhoog je je seksuele energie?

7 juli 2022
263
seksuele energie

Seksuele energie lijkt misschien oppervlakkig. Op het eerste gezicht denk je misschien dat het alleen met vrijen te maken heeft, maar het heeft een diepere betekenis. Een goede seksuele energie zorgt er ook voor dat je in het algemeen beter in je vel zit. Wij leggen je uit waarom het zo belangrijk is en wat je kunt doen om deze energie te verhogen.

Wat bepaalt je seksuele energie?

Seksuele energie is eigenlijke een soort oerkracht in je lichaam die op verschillende plekken wordt opgewekt. Je seksuele organen en de plekken waar je hormonen worden geregeld spelen hier een rol in, net als je nieren. De energie verspreidt zich via de zenuwen en je wervelkolom. Dat is de reden dat je deze energie door je hele lichaam voelt. Je voelt deze overweldigende tinteling niet alleen als je gelukkig bent op liefdesgebied, maar ook als je op andere gebieden enthousiasme of levenslust ervaart. Je kunt er al wat van voelen als je gewoon een gesprek hebt dat voor jou eeuwig kan duren of wanneer je helemaal opgaat in je droombaan. Andersom werkt het ook: zit je niet goed in je vel of ervaar je veel stress, dan heb je een lagere seksuele energie. Ook boosheid en schaamte kunnen ervoor zorgen dat je die overweldigende kriebel niet ervaart.

Hoe belangrijk is seksuele energie voor je relatie?

De mate van seksuele energie kan indirect grote invloed hebben op je relatie. Dan gaat het vooral om de verandering erin. Ben je met je partner samen, dan weet je wat diegene fijn vindt en hoe groot jouw seksuele energie is tijdens het vrijen en wat het energielevel van je partner is. Merk je dat je partner opeens minder seksuele energie uitstraalt en minder zin heeft om met je te vrijen, kan dat voor jou een teleurstelling zijn. Andersom kan dat ook het geval zijn. Echter heeft het niet alleen effect op wat tussen de lakens gebeurt. Wanneer je minder seksuele energie hebt,  Je zou dus kunnen zeggen dat het niet een eerste levensbehoefte is maar als je eerste levensbehoeften niet in orde zijn, je seksuele energie ook lager wordt.

Lees ook:  De leukste ideeën voor Vaderdag!
romantische verassing

Wat kun je eraan doen om je seksuele energie te verhogen?

Zoals je misschien al merkte, heeft seksuele energie niet alleen te maken met het seksleven zelf. Een gezonde levensstijl en goed in je vel zitten hebben net zoveel invloed. Sommige zaken zijn makkelijk op te lossen. Als je echter merkt dat je je al langer niet fijn voelt, raden we je wel aan om professionele hulp te zoeken.

Genoeg slapen

Saai, denk je misschien. Een goede nachtrust kan je leven echter op heel veel manieren verbeteren. Als je genoeg slaapt, heb je overdag genoeg energie om de dag aan te kunnen en ’s avonds optimaal te presteren in bed. Genoeg slapen zorgt er ook voor dat dat je positiever tegen dingen aan kijkt, vriendelijk bent en er voor openstaat om nieuwe dingen te proberen (ja, ook in bed).

Verminder de werkdruk

Heb je een veeleisende baas of vind je van jezelf dat je maar moet blijven presteren op je werk? Dan kan dat heel veel energie kosten zonder dat je dat in eerste instantie zelf merkt. Je partner merkt het waarschijnlijk wel op dat je wat kortaf bent en minder zin hebt om de liefde te bedrijven. Natuurlijk is er niks mis mee om je best te doen op je werk, maar als je merkt dat het zijn tol gaat eisen, kun je overwegen om dingen anders aan te gaan pakken.

Zet je negatieve emoties opzij

Negatieve emoties verlagen je seksuele energie. En wees eerlijk, heb jij nog zin om seks te hebben wanneer de ander chagrijnig is? Goede communicatie is hierin vaak belangrijk, dus spreek uit als jou iets dwars zit. Liepen de irritaties hoog op op je werk? Haal dan even diep adem en laat het even voor wat het is of maak een ommetje voordat je door de voordeur stapt.

Lees ook:  7 verschillende soorten koffies

Dat wil niet zeggen dat je de seks niet ook leuker kunt maken. Met de volgende drie punten kun je én je seksleven verbeteren én je seksuele energie verghogen.

Verras elkaar

Dit kan zowel binnen als buiten de slaapkamer. Kook bijvoorbeeld het lievelingsgerecht van de ander of plan een leuk weekendje uit. Of laat een heerlijk bad voor je partner vollopen na een lange werkdag. Natuurlijk mag je er dan ook zelf bij gaan zitten.

verassing seksuele energie

Probeer nieuwe dingen

Nieuwe dingen proberen zorgt altijd voor een nieuwe soort spanning. Vrijen jullie normaal altijd om een lieve manier? Dan kan een wildere vrijpartij er voor zorgen dat jullie seksleven een boost krijgt. Of jullie het uiteindelijk fijn vinden maakt dan nog niet eens zo heel veel uit.

Seksspeeltjes

Seksspeeltjes kunnen goed van pas komen om jullie seksuele energie te verhogen tijdens het vrijen. Denk bijvoorbeeld aan bondagesets, boeien of een blinddoek. Ook kun je al voor de vrijpartij speeltjes gebruiken om je op te warmen. Als vrouw hoe je niet altijd onderdanig te zijn aan je partner. Die kan het af en toe ook waarderen als jij je kracht toont en het voortouw neemt. Hoe je je als vrouw sterk en krachtig kunt voelen, vertellen we je ook in een blog.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings