Hoe van je huis een groter geheel maken

2 juni 2022
207
veranda schuifdeuren

Liever groter wonen? Verhuizen is niet echt de makkelijkste oplossing voor als je groter wilt gaan wonen. Als je weet wat het probleem is en waarom je groter wilt wonen kun je verschillende veranderingen aan je huis aanbrengen, zodat je wensen toch voldoen zijn. Je gaat er wel een budget aan voor over moeten hebben, maar als je weet wat je budget is dan kun je beginnen met het plannen en verzamelen van ideeën.

Waarom je woning vergroten?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je van je woning een groter geheel wilt maken. De redenen verschillen van persoon tot persoon. Een grotere woning biedt natuurlijk meer ruimte om in te leven en kan goed zijn om je beter te kunnen ontspannen.

Aanbouwen

Als je beschikt over een iets breder budget, dan kun je plannen maken om te gaan aanbouwen. Aanbouwen vraagt wel veel werk en wat geduld, maar dat zal wel lonen. Met aanbouwen kun je bijvoorbeeld een extra kamer bouwen aan je huis of je keuken vergroten. Op deze manier creëer je ook een grotere leefruimte. Het hangt natuurlijk ook af van je voorkeuren en wat je noodzaak is om een groter geheel te maken van je huis. Je moet wel niet vergeten dat bij een aanbouw je een deel van je tuin in beslag zal nemen, dus als je al een kleine tuin hebt is dit vaak niet de ideale oplossing.

Belangrijk, als je wilt gaan aanbouwen zonder een vergunning dan moet de aanbouw een maximale hoogte van 5 meter hebben en een maximale diepte van 4 meter. Ook moet de aanbouw zich aan de achterkant van de woning bevinden.

Lees ook:  Een werkomgeving creëren vol met positieve energiestromen

Kleine tuin

Zoals eerder vermeld is het hebben van een kleine tuin en het willen aanbouwen niet echt een goede optie. Als het je niet echt uitmaakt of er niet veel tuin meer overblijft dan kun je veranda schuifdeuren plaatsen, zo heb je een geheel verzicht over de tuin en heb je het gevoel alsof je in je tuin zit.

Interieur

Wanneer je een aanbouw gaat realiseren dan moet je op voorhand al gedacht hebben aan het interieur en hoe je wilt dat het eindresultaat eruit zal zien. Om een gezelligere sfeer te creëren aan je aanbouw kun je veranda schuifdeuren laten plaatsen. je hebt ze vaak wel al eens gezien en je zal ze meer en meer blijven zien, omdat de veranda schuifdeuren de laatste jaren een trend is geworden.

Veranda schuifdeuren worden meer en meer geplaats, omdat het een leukere sfeer heeft en ontspannend is. Via de veranda schuifdeuren is het dan ook mogelijk om sneller en makkelijker je tuin te betreden. Door een schuifdeur te laten plaatsen in je woning zal je woning er meteen ook groter uitzien.

Zonlicht

De veranda schuifdeuren zorgen ook dat er volle zonlicht in je huis komt. Sommige hebben dit liever ,omdat het huis dan heerlijk belicht is en ook deels opwarmt. Maar sommigen vinden dit niet echt fijn, omdat het in de zomer te warm is. Als je geen volle zonlicht wilt in je woonruimte dan kun je altijd gordijnen laten plaatsen. Er zijn verschillende soorten gordijnen waar je uit kan kiezen, dit hangt van je smaak af en wat je het meest handig vindt.

Lees ook:  Bespaar tijd met deze 5 huishoudtips

Als je alleen de ruimte wilt verduisteren dan zijn gordijnen de ideale oplossing. Er bestaan gordijnen die tot aan de grond komen, deze zijn ideaal om te gebruiken bij veranda schuifdeuren.

Rolgordijnen zijn ook handig om te gebruiken, als de zonlicht te fel schijnt maar je wilt toch wat licht binnen dan kun je de gordijnen gedeeltelijk af laten zodat de zon net niet binnen schijnt. De rolgordijnen worden dan ook binnen geplaatst. Je hebt de keuze uit elektrische rolgordijnen of rolgordijnen die je zelf met een koordje naar beneden of boven moet rollen.

Wil je liefst alleen de warmte buitenhouden en een beetje zonlicht binnen krijgen dan kun je gebruik maken van windvaste screens. De windvaste screens worden vanbuiten geplaatst aan de veranda.

Je kan zowel voor de gordijnen als de windvaste screens zelf de kleur kiezen, natuurlijk kies je welke kleur het best bij je interieur of bij de windvaste screens bij de exterieur past.

Veranda

Het laten plaatsen van een veranda is goedkoper dan een aanbouw waar je veranda schuifdeuren laat plaatsen. Een veranda zorgt voor een extra aparte ruimte terwijl een aanbouw voor de uitbreiding van een bestaande leefruimte zorgt.  Een veranda kan snel geplaatst worden, een veranda hoort een eigen draag- en dakstructuur te hebben waardoor de kosten lager per vierkante meter zijn dan bij een klassieke woning. Als je aan een aanbouw gaat beginnen dan kan dit veel meer tijd en geld kosten, want hier breidt je de huidige woning uit.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Hoe verzorg je je lichaam het beste?

Waarom heb je een leuke, creatieve hobby nodig?

De rustgevende aura kleur blauw

Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings