Hoe je een aap vangt | Wijsheden

17 juli 2015
1130

Van Azië tot Afrika gaat het verhaal over hoe men daar apen vangt. Het gaat als volgt: de jagers verankeren een vaas in de grond met een hals waar net de hand van een aap doorheen past. Op de bodem van de vaas leggen ze een banaan. De aap komt voorbij en ziet zijn lekkernij op de bodem van de vaas liggen. Hij steekt zijn hand door de nek van de vaas, pakt de banaan in een grote vuist en ... zit vast. Met zijn hand om de banaan geklemd kan hij nu niet meer door de opening van de vaas.
Natuurlijk kan de aap de banaan loslaten. Sommigen doen dat ook. Maar de meeste apen blijven met hun vuist stevig om de buit geklemd zitten, hun lot bezegeld.
Mensen zijn eigenlijk niet anders. We houden soms zo sterk vast aan dingen dat we ons niet realiseren dat ze ons geen waarde meer geven, maar juist belemmeren in onze vrijheid. Van een constant streven naar perfectie, tot het blijven herbeleven van pijnlijke herinneringen of het blijven zitten in een baan die eigenlijk niet de juiste is, allemaal passen ze in het symbool van de hand van de aap die stevig om de banaan heen zit.
Het lijkt alsof die banaan belangrijk is, voor de aap in termen van een avondmaal en voor mensen inde vorm van verworvenheden of veiligheid, maar in werkelijkheid betalen de wij en de aap een hoge prijs voor die gedachte.
Laat dus af en toe bewust de banaan los, en ervaar de vrijheid..!

Lees ook:  Kleine tekeningen op straat als knipoog naar oplettende kijkers

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down