Hoe richt je de tuin in voor de zomer?

11 mei 2022
505
parasols

Nog even en het is alweer zomerseizoen. Dit betekent dat het weer tijd is om je tuin zomer klaar te gaan maken. Wij begrijpen dat het soms best lastig is om te zien welke tuinmeubelen en planten zich goed houden in de zomer en welke zullen verweren of verwelken. Om je te helpen met het inkopen van de juiste meubels, planten en decoratie, hebben wij in dit artikel een aantal van de beste tips benoemd.

Schaf meubels aan die zowel tegen regen als zon kunnen

Het is belangrijk om dit in het achterhoofd te houden wanneer je gaat kijken naar nieuw tuinmeubels. Binnen de tuinmeubels is er super veel te vinden als je online gaat zoeken. Vaak wordt er echter niet heel goed aangegeven welke meubels nou wel of niet tegen verschillende weersomstandigheden kunnen. Als je hier 100 procent zeker van wil zijn, kun je het beste je tuinmeubelen kopen bij een specialist.
Heb je door je werk of andere omstandigheden geen tijd om een winkel te bezoeken? Dan hebben wij hieronder een aantal materialen benoemd die weerstand bieden tegen zowel regen als veel zon;

  • Wicker rotan
  • Kunststof
  • Tropisch hardhout (wanneer geolied)
  • Polyester
parasols

Zorg ervoor dat je een kwalitatief goede parasol aanschaft

Bij het aanschaffen van een parasol kun je beter iets meer uitgeven voor een goede kwaliteit dan dat je iets minder betaald en minder kwaliteit ervoor terugkrijgt. Bij parasols is het echt zo dat goedkoop duurkoop is. Ook is het slim om vooraf onderzoek te doen naar welke parasol het beste bij jouw tuin past. Zo kun je vaak uit losstaande-, muur- en zweefparasols kopen.
Een tuin parasol staat vast in éen positie en kan alleen verschoven worden. Met een zweefparasol kun je draaien, waardoor je zelf kunt kiezen waar je de schaduw laat vallen. Ook staat de paal aan de zijkant van het doek en niet in het midden, waardoor je een veel groter zitoppervlak hebt. Een muurparasol bevestig je (zoals de naam wellicht al doet vermoeden) aan de muur. Hierdoor heb je geen last van de paal van de parasol.

Lees ook:  In deze 5 zelfoogsttuinen doe je boodschappen op het land
zweefparasol kopen

Zorg voor planten en bloemen die in direct licht mogen

Zowel planten als bloemen zijn erg gevoelig voor een teveel of tekort aan licht. Evenals dat ze gevoelig zijn voor een teveel of tekort aan water. Het is hierom belangrijk om te kijken welke bloemen en planten goed tegen veel en direct licht mogen. Ook zul je moeten onderzoeken welke planten en bloemen goed tegen droogte kunnen. Ondervind je hier moeite mee? Dan is het wellicht een slim idee om naar een bedrijf te gaan dat gespecialiseerd is in planten en bloemen. Het personeel kan je dan makkelijk verder helpen bij je zoektocht naar een leuke bloem of plant.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De tabaksplant snoeien & verzorgen

Een onvergetelijke vakantie bij Recreatiepark de Leistert in Limburg

Wat is kinetische kunst?

Zo organiseer je een Hawaii themafeest

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings