Hoe maak je een studeerkamer in je huis?

10 september 2020
120
recruitment bureau noord limburg

Steeds meer mensen zijn vastgekluisterd aan huis vanwege nieuwe en al aanwezige maatregelen. Dat betekent dat er steeds meer vanuit huis wordt gewerkt en gestudeerd. Het laatste wat we willen is dat huis, werk en school niet meer gescheiden kunnen worden gehouden. Het is dus belangrijk om een duidelijke scheiding te hebben tussen deze drie elementen. Maar, hoe doe je dat? Een aparte kamer waarin kan worden gestudeerd is erg belangrijk. Het begint bijvoorbeeld bij een goede bureaustoel. Toch zijn er nog andere elementen die ervoor zorgen dat je een perfecte studeerkamer hebt in jouw eigen huis. Een kamer waar jij de deur letterlijk en figuurlijk achter je kan sluiten na een dag keihard werken.

Uitzicht

Binnen jouw studeerkamer wil je ook af en toe even naar buiten kunnen kijken. Het is belangrijk om licht van buiten te krijgen terwijl jij aan het blokken bent voor de tentamenperiode. Soms heb je namelijk dagen dat je meer in jouw studeerkamer doorbrengt dan in bijvoorbeeld de woonkamer. Een studeerkamer zonder fatsoenlijk raam is daarin geen gezonde optie. Voldoende daglicht is uiterst belangrijk voor zowel je motivatie, gezondheid en vrijheid.

Rust

Om het meeste uit jouw dagen studeren te halen is het belangrijk dat je je in een omgeving van rust bevindt. Het moet geen kamer zijn met teveel frutsels, kleurtjes en ander interieur. Het moet namelijk puur als een studeerkamer dienen en niet ondertussen ook als washok. Dit is namelijk van negatieve invloed op jouw productiviteit. Zorg er dus voor dat er rust is door een opgeruimde en rustige kamer.

Lees ook:  Denk je last te hebben van een burn-out? Deze symptomen zijn heel kenmerkend.

Comfort

Tijdens die dagenlange blok sessies voor de tentamenperiode is het belangrijk dat er comfort is. Zo is het belangrijk om een bureaustoel te kopen die verstelbaar is. Met verschillende hoogtes zorg je ervoor dat je tijdens het studeren ook even kan bewegen. Zo leveren kleine elementen als een flexibele rugleuning en wieltjes onder een bureaustoel toch een enorm belangrijke bijdrage voor jouw comfort. Daarnaast is het ook belangrijk dat er een groot en net bureau wordt aangeschaft. Alles om ervoor te zorgen dat jij zonder rugklachten jouw tentamenperiode gaat halen.

 

Vergeet ook niet om genoeg stopcontacten te hebben in jouw studeerkamer. Een oplader voor zowel een muziekbox als voor een laptop zijn namelijk nodig om de tentamenperiode door te komen.

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

De paradijsvogelplant: zo verzorg je hem

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings