Hoe kun je je vloer beschermen tegen een feestje?

13 augustus 2021
949

Je hebt een speciale gelegenheid in het verschiet en je zou graag een huisfeest geven om het te vieren. Maar er is waarschijnlijk één ding dat je tegenhoudt: de schade die de feestbeesten kunnen aanrichten aan de betonvloer in je huis. Of je nu tapijten, houten vloeren of vinyltegels hebt, een groot feest betekent veel zwaar voetverkeer en veel potentieel voor slijtage, krassen, morsen en zelfs gaten in je gietvloer. Dit moet je natuurlijk zien te voorkomen, want schade aan de vloer in je huis wil je uiteraard niet. In dit artikel kun je lezen hoe je hiervoor kunt zorgen.

Schade door schoenen voorkomen
Als je een houten of vinylvloer hebt, weet je dat zelfs normale, dagelijkse activiteiten kunnen leiden tot kleine ongewenste slijtageplekken en vlekken. Je leert al snel welke soorten schoenen de grootste boosdoeners zijn en let extra goed op bij het dragen ervan. Bij een vloer van beton cire heb je hier normaliter gelukkig geen last van. Maar als je een feestje geeft, weet je niet wat de gasten zullen dragen en kun je niet verwachten dat ze hun schoenen uitdoen bij de deur. Je zult die slijtage ook niet kunnen wegpoetsen zodra ze zijn gemaakt, omdat je dan het feestje moet hosten en entertainen. Het is daarom een goed idee om een laag materiaal tijdelijk aan te brengen op de vloer, wat als een barrière fungeert.

Schade door morsen en modder voorkomen
Beschermen tegen krassen en deuken is zeker een grote prioriteit voor houten of vinylvloeren, maar als je vloerbedekking hebt, heb je nog twee dingen om je zorgen over te maken tijdens het feest: gemorste drankjes en modderige voeten. Gelukkig is hier een geweldige oplossing voor: onze gespecialiseerde tapijtbeschermrollen. Het enige wat je hoeft te doen is de dunne plastic film uitrollen over alle tapijten waar gasten toegang toe hebben en binnen enkele minuten is het tapijt eronder beschermd tegen morsen van drankjes en vuile schoenen. De gemakkelijke en snelle applicatie is precies wat je nodig hebt als je veel te regelen hebt voor een feestje en de tapijtbeschermingsrollen zijn geschikt voor elk type tapijt voor korte tijd.

Lees ook:  8 kunstzinnige quotes van Picasso over verbeeldingskracht en het leven

Schade door stoten voorkomen
Vloerbescherming is ook ideaal als je een etentje hebt en je zorgen maakt over naaldhakken. Kun je je voorstellen dat je de volgende ochtend wakker wordt om deuken en gaten in je prachtige houten vloer te vinden? Experts raden een kwaliteit van minimaal 3 millimeter aan om vloeren te beschermen tegen schade veroorzaakt door hakken. Wil je extra veilig zijn, of denk je dat gasten overmatig op hun hielen gaan springen, dan kun je altijd kiezen voor een dikkere kwaliteit van 4 millimeter. Je zou dit materiaal zelfs kunnen gebruiken voor een geïmproviseerde dansvloer in je woning. Ook zal de vloerbescherming ervoor zorgen dat de vloer in je huis beschermd is tegen andere stootschade. Denk bijvoorbeeld aan een stoel die per ongeluk omgestoten wordt, wat zeker een vloer kan beschermen als je geen plaat op de grond hebt neergelegd.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down