Hoe kippen in deze verzorgingshuizen voor meer sociaal contact zorgen

21 mei 2018
215

Het HenPower project uit Engeland wordt langzamerhand in Nederland ook steeds populairder. Het project voorziet ouderen in verzorgingstehuizen van kippen om het onderlinge sociale contact te verbeteren. Door de kip voelen mensen zich beter, gezonder en zijn ze minder eenzaam!

Eenzaamheid blijft een probleem

Vaak raken oudere mensen snel eenzaam of in een dipje als ze in een verzorgingstehuis gaan wonen. Ze hebben weinig contact meer met buren en vaak hebben ze ook geen huisdier (meer) om voor te zorgen. Uit een onderzoek van het Nationaal Ouderenfonds blijkt dat meer dan een miljoen 55-plussers zich eenzaam voelen en beperkt sociaal contact hebben. Daar kan echter snel verandering in komen... In Engeland zijn ze namelijk in 2015 gestart met een bijzonder project: HenPower.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

kip

De kip als therapiedier?

Meerdere kippen en kippenhokken worden in verschillende verzorgingstehuizen geplaatst. Dit zorgt voor meerdere positieve veranderingen. Het is de bedoeling dat ouderen vaker mee gaan doen aan workshops, festivals en gemeenschappelijke evenementen. De kip is zelf geen therapiedier, maar juist een katalysator voor het gewenste effect: meer sociaal contact. Het dier maakt veel los, ook bij ouderen met dementie. Deze hebben vaak veel herinneringen aan vroeger als ze met een kip op schoot zitten. Uit onderzoek bleek dat het HenPower project de gezondheid en het welzijn van ouderen verbeterde en depressies en eenzaamheid juist verminderde.

Daarnaast steunt het HenPower project fondsen die bijdragen aan creatief ouder worden. Dit houdt in dat ouder worden niet alleen een last hoeft te zijn, maar ook een hoop positieve kanten kan hebben.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

kip

Vind jij dit project zo bijzonder? Lees dan ook dit artikel over een ziekenhuis waar ze het roer helemaal hebben omgegooid! Ze zeiden de gaarkeuken vaarwel en serveren alleen nog maar voedsel van de hoogste kwaliteit. Dat levert veel positieve resultaten op!

Lees ook:  Is Nederland eigenlijk hét fietsland van de wereld?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings