Hoe kan jij jouw huis beveiligen?

8 augustus 2020
148

Voor veel mensen is het een horror scenario. Een inbraak in huis. En om eerlijk te zijn moeten wij er ook niet aan denken. Na een leuk feestje, aan het eind van een fantastische vakantie of gewoon na een lange werkdag. Het laatste dat je wilt treffen als je weer thuiskomt is een woninginbraak. Maar, kun je er eigenlijk wel iets aan doen?

Hoe komt een inbreker binnen?

Inbrekers hebben verschillende handige en slimme manieren om in te breken. Een raampje intikken, een brievenbus gebruiken of aan het sleutelgat friemelen om binnen te komen. Het zijn alom bekende trucjes. Iedereen denkt er hetzelfde over. Mij overkomt dat niet! Maar helaas heb je vaak niets te willen. Oplettende buren, die heb je nodig! Hoewel het niet altijd handig is als je buren meteen alles weten dat zich in jouw huishouden afspeelt, zijn ze tijdens een poging tot woninginbraak vitaal. Ze kunnen een inbreker snel spotten en jou waarschuwen.

Slotenspecialist Limbur

Actieve beveiliging

Er zijn ook nog andere passieve en actieve manieren om jouw woning te beveiligen. Denk bij passieve beveiliging bijvoorbeeld aan:

  • Het aanlaten van een lamp.
  • Gebruik maken van getimede stopcontacten om lampen zelf uit en aan te laten gaan.
  • Een bordje in het raam met een waarschuwing voor een hond.
  • Een beveiligingssticker op de voordeur.
  • Jouw buren die een oogje in het zeil houden.

Passieve beveiliging

Passieve beveiliging is heel gemakkelijk gedaan. Een sticker hier, een bordje daar en de lampen aanlaten. Tot slot even je buren een berichtje sturen dat je een paar dagen out-of-town bent.

Lees ook:  De belangrijkste overwegingen bij langer thuis wonen

Actieve beveiliging is ietsje ingewikkelder. Onder actieve beveiliging valt alles dat meteen reageert op een inbraak. Denk bij actieve beveiliging bijvoorbeeld aan:

  • Een alarmsysteem.
  • Een lampje dat op beweging reageert.
  • Een goed slot.

Kan ik dit zelf regelen?

Als het om de beveiliging van een huis gaat. Zijn veel zaken zeker helemaal zelf te regelen. Goed contact met je buren onderhouden of het installeren van een bewegingssensor kun je prima zelf regelen. Wat niet handig is om zelf aan te zitten, is het slot van je voor-en achterdeur. Het installeren van een goed, degelijk slot is vakmanschap. In iedere provincie is wel een slotenmaker te vinden. Zo heb je slotenmakers in Limburg, Brabant, Holland… Eigenlijk overal wel!

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings