3 dingen waarmee je met creativiteit de wereld laat zien wie je écht bent

2 januari 2018
267

Creatief bezig zijn is zo veel meer dan af en toe wat schetsen in een notititieblok, of een gedicht maken van je gedachten en gevoelens. Creative kracht is dé manier om onszelf uitdrukking te geven, dichter bij de persoon te komen die we werkelijk zijn en anderen te inspireren met ons unieke verhaal. Voor iedereen die de drang voelt creatief bezig te zijn, geef er aan toe, het is zo veel groter dan het lijkt!

#1. Met creativiteit vertel je jouw unieke verhaal

We lopen inmiddels met meer dan 7 miljard mensen rond op onze planeet aarde. Het is wonderbaarlijk te beseffen dat al deze individuen een eigen verhaal hebben. Maar de meeste van deze verhalen blijven voor ons onzichtbaar en dat geldt andersom ook: aan de buitenkant is ons narratief niet aan ons af te lezen.

Wanneer we onze creativiteit de vrije loop laten, of dit nou door middel van schrijven, schilderen, kleien, tekenen of een andere voorkeursvorm is, brengen we een klein stukje van ons eigen verhaal naar buiten. Het kan door de buitenwereld gezien of gehoord worden, ervaren of overgedragen. Het kan worden gedeeld.

Het doet er niet toe of het grote publiek je werk te zien krijgt, waarschijnlijk zijn het vooral je directe naasten met wie je dit stukje van jouw innerlijke belevingswereld kunt delen. En soms is het creatieve proces helemaal alleen voor jezelf, om jezelf beter te begrijpen en jezelf beter te kunnen zien.

Artikel gaat verder onder de afbeelding

creativiteit 12

#2. Creativiteit geeft invulling aan wie jij écht bent

Jezelf uitdrukken betekent simpelweg te bewegen van potentieel naar werkelijk. Pas als een schrijfster daadwerkelijk aan het schrijven slaat manifesteert dat deel in haar dat haar schrijfster maakt. Hetzelfde geldt voor elke andere creatieve discipline. Een danseres die in de hoek zit, kan zich op dat moment niet als danseres uitdrukken. Een dichter is niet iemand met een bureaula vol papieren en schrijfwaren, een dichter is iemand die gedichten schrijft.

Dit klinkt vrij voor de hand liggend, toch gaat het een stukje dieper. Afhankelijk van de keuzes die wij maken, de kansen die we grijpen en de inspanningen die we leveren kiezen we zelf welke richting we willen dat ons leven op gaat. Creativiteit, in welke voorkeursvorm ook, helpt ons het pad te bewandelen van de persoon die we werkelijk zijn. Hoe jij er voor kiest jezelf uit te drukken wordt onderdeel van jouw leven.

Lees ook:  Sprookjesachtige lijntekeningen

Artikel gaat verder onder de afbeelding

Creativiteit 4

#3. Jouw creativiteit inspireert anderen zich ook te laten zien

Door creatief bezig te zijn kunnen alle afzonderlijke kanten van jezelf gecombineerd worden tot één geheel. Er is in het creatieve proces ruimte voor alle menselijke emoties: geluk, verdriet, woede, onbegrip, liefde. Op deze manier kan een middagje "eenzame opsluiting" met verf, kwasten en een ezel heel bevrijdend werken. In tegenstelling tot andere meer intern gerichte therapeutische activiteiten breng je door middel van jouw creaties je verhaal tot uitdrukking. Jouw verhaal wordt beschikbaar voor de wereld.

Dit is waarom kunst, muziek of een gedicht zo kunnen raken. Je krijgt een intieme inkijk in iemands unieke belevingswereld waar jij zelf door aan het denken wordt gezet. Door onze creativiteit de vrije loop te laten zouden we, naast de helende werking voor onszelf, zo maar eens een inspiratiebron voor een ander kunnen zijn.

creativiteit 6

Creativiteit komt voor in alle vormen en maten. Van af en toe wat extra aandacht besteden aan een zelfgemaakte kaart tot de grote artistieke geesten die hun brood verdienen met hun creaties. Het is bewezen dat het brein van creatievelingen anders werkt dan dat van de gemiddelde mens. Lees hier op welke 12 kenmerken zij uitblinken (en waar ze meer moeite mee hebben).

 

 

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings