Hoe geef jij een persoonlijk tintje aan je huis

22 november 2021
138

Zelfs al heb je je huis helemaal naar je smaak ingericht, dan nog kan het lastig zijn om het echt een thuis te maken. We gebruiken tegenwoordig steeds vaker woonmagazines of televisieprogramma’s om te ontdekken welke interieurs we mooi vinden, en maken daar thuis bijna exacte kopieën van. Prima, want als je iets mooi vindt is er niets mis mee om het zelf ook te doen. Maar daardoor kun je wel een beetje het gevoel krijgen in een showroom te wonen. Een wel erg ‘algemeen’ huis, waar eigenlijk iedereen had kunnen wonen. Hoe zorg je ervoor dat je huis wel persoonlijk is, en het echt als je thuis voelt?

Met licht dat bij je past
Met de juiste verlichting kun je een heleboel bereiken op het gebied van sfeer. Dat heb je niet iedere dag in de gaten, maar gaat in een gezellige kroeg of nachtclub als de sluitingstijd nadert opeens het grote licht aan, dan merk je het meteen. Weg is de gezelligheid, de ruimte is opeens een stuk killer en sterieler geworden.

Thuis zal je eerder kiezen voor warm licht dan voor kil licht dat je bijvoorbeeld van tl-balken kunt krijgen. Kies de punten waar je lampen plaatst met zorg uit, waarbij je ten eerste natuurlijk let op plekken die goed verlicht moeten zijn. Het kan ook fijn zijn om te kiezen voor dimbare lichten, zodat je de sfeer naar je eigen inzicht aan kan passen naar verschillende momenten. Kies je voor een systeem als Philips Hue, dan kun je dat via een app heel gemakkelijk regelen. Extra leuk is dat je ook kunt kiezen voor lampen met een kleurtje. Zo geef je je huis met verlichting echt een heel persoonlijk tintje.

Lees ook:  Tips voor een duurzaam leven

Met accessoires die de boel opvrolijken
Ook met de juiste accessoires kun je laten zien dat dit echt jouw huis is. Ook al is je huis heel neutraal ingericht, kunnen accessoires heel duidelijk ‘hier woon ik!’ uitstralen. Kies, zeker op een neutrale inrichting, het liefst voor accessoires die écht bij je passen, en die je huis een persoonlijk tintje geven.

Ben je wel van de vrolijkheid? Dan kan een servies van Blond Amsterdam er bijvoorbeeld al voor zorgen dat je huis dit uitstraalt. Zet er gezellig wat dingetjes van in je keuken, en geniet ervan als je eet van een Blond bordje. Houd je erg van de natuur? Zorg dan voor je favoriete bloemen of planten. Boekenliefhebber? Vul een kast met je lievelingsboeken. Wees niet bang om een beetje persoonlijkheid in je inrichting aan te brengen. Het is tenslotte jouw huis, en dat kan niet persoonlijk genoeg zijn.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De spirituele symboliek van de kraai

Het sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen en karakter

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings