Hoe één man al meer dan 1200x flessenpost op het strand vond

9 november 2017
202

Flessen die aanspoelen op het strand met brieven erin van onbekende mensen uit binnen- en buitenland. Het roept een nostalgisch en romantisch gevoel op, maar voor de gepensioneerde Wim Kruiswijk is het dagelijkse realiteit. De strandjutter speurt al meer dan 34 jaar het strand af, op zoek naar flessenpost.

1.200 Brieven

Zijn hobby begon in 1983. Hij vond toen drie brieven en besloot om de afzenders terug te schrijven. Verrassend genoeg kreeg hij respons en op dat moment besloot hij: hier ga ik mee verder. Inmiddels is Wim 34 jaar en 1.200 brieven verder.

Wim verzamelt alle brieven keurig in mappen (een eigenschap die hij heeft overgehouden aan zijn tijd als boekhouder). Ook van sommige flessen doet hij geen afstand. De meest bijzondere houdt hij voor in zijn collectie. Zo vond hij ooit een brief in een reageerbuisje.

Schermafdruk 2017-11-09 23.08.20Liefde voor schrijven

Wanneer de afzender bekend en traceerbaar is, schrijft hij een briefje terug. Soms blijft het bij een eenmalige conversatie, in andere gevallen houdt hij er een penvriend aan over. Wim vindt het fijn om te schrijven. Hij heeft zelfs een boek geschreven: Flessenpost, de zee als postbezorger.

Als je schrijft, dan denk je na over wat je zegt. Als je met iemand een gesprek voert, dan word je altijd in de reden gevallen en krijg je antwoorden voor je het verwacht. Maar als je schrijft kan niemand je storen.

 

flessenpost 6

Altijd weer een verrassing

Het zoeken, bijhouden en beantwoorden van flessenpost neemt tijd in beslag, maar voor Wim zit juist daar de spanning in. Je weet immers nooit van tevoren of je iets gaat vinden en als je al iets vindt, wat voor bericht het dan zal zijn.

Ik heb alle tijd van de wereld en in plaats van met andere mensen te praten geniet ik ervan om op het strand te wandelen en nieuwe verrassingen te ontdekken.

 

flessenpost 1

flessenpost 9

In dit leuke filmpje vertelt Wim over zijn hobby en zie je een deel van zijn bijzondere verzameling.

Lees ook:  Een luchtige tegenhanger van mindfulness: Claudia de Breij geeft cursus mindlessness

Lees voor meer inspiratie over handgeschreven brieven ook het artikel over de Chinese Shaanxi Normal University, waar toelatingsbrieven nog met de hand worden gekalligrafeerd. Hier werken ieder jaar een groot aantal gepensioneerde hoogleraren aan mee. Een bijzondere traditie. 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings