Hoe breng je de natuur in jouw woonkamer

4 juli 2020
161

De woningtrends van dit moment zijn gebaseerd op Ibiza en de natuur. Urban jungles zijn helemaal in! Zowel Pinterest als woonbladen staan er mee vol. Maar waarom eigenlijk? En waar zijn deze stijlen op gebaseerd? Het antwoord op deze vragen is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. Iedereen droomt natuurlijk weg van een heerlijke vakantie. Een vakantie op Ibiza of heerlijk in de natuur of de woeste jungle. Rust, vrijheid en de mogelijkheid om volledig te relaxen, passen helemaal bij deze plekken. Even helemaal afschakelen van de dagelijkse sleur. Dit is iets waar wij als mensen allemaal naar verlangen, maar wat stiekem ook heel erg goed is voor onze mentale gezondheid. Zo werken er ook veel mensen als Digital Nomad Het is alleen maar logisch dat steeds meer huizen gevuld zijn met al het schone van de natuur! Zo heb je altijd een omgeving om goed af te schakelen na bijvoorbeeld een drukke werkdag. Hoe handig is dat!

Tips voor een natuurlijke huisstijl

Wil jij ook graag een natuurlijke look in huis en heb jij zin om je huis een flinke metamorfose te geven? Dan is het verstandig om te beginnen bij de basis. Denk hierbij aan een vloer in natuurlijke tinten of een mooie kleur aan de muur. Een houten vensterbank doet ook altijd wonderen. Houten vloeren of matte stenen vloeren geven een ultiem natuurlijk gevoel. Qua kleuren is het mooi om in de matte, natuurlijke tinten te blijven. Wit, grijs- of groentinten, leem- of zandkleuren zijn ideale kleuren om wat rust te creëren. Ben jij geneigd om alle oneffenheden in huis weg te werken achter een dikke laag stuc? Denk hier dan even  twee keer over na voordat je de stukadoor belt. Vaak bevat het huis ook robuuste natuurlijke accenten die juist de finishing touch geven aan jouw natuurlijke interieur! Bovendien, is dit ook extra duurzaam!

Lees ook:  Je huis slopen en opnieuw bouwen

Hoe kleed ik mijn huis natuurlijk aan?

Heb je de basis klaar? Dan is het tijd om over te gaan op de volgende stap. Namelijk het interieur! Dit is stiekem ook de leukste stap. Lekker shoppen voor nieuwe meubels is voor niemand een straf, toch? Om er voor te zorgen dat je interieur een natuurlijk karakter krijgt, is het goed om naar meubels te kijken die van natuurlijke materialen gemaakt zijn. Denk hierbij aan een mooie boomstamtafel, een bed gemaakt van onbewerkt hout of kasten gemaakt van steigerhout. Ook doet een gevlochten tapijt van riet het altijd goed. Mocht je toch graag een wat ruwere uitstraling in huis willen hebben, vul dan je huiskamer aan met bijvoorbeeld een stenen bijzettafel.  Verder blijft het belangrijk om in de natuurlijke kleurtinten en materialen te blijven. Ga bijvoorbeeld niet voor een hoogglanzende rode leren bank, maar kies een bank gemaakt van stof in een effe kleur, zoals grijs, antraciet of crème.

Natuurlijke details

Accessoires zijn dé manier om de natuurlijke stijl in huis af te maken. Wil je graag een zuurstofrijke, groene woonkamer? Zorg dan dat er voldoende plantjes staan. Zoals deze makkelijke planten voor mensen zonder groene vingers! Er bestaan ook heel veel bloempotten gemaakt van natuurlijk materiaal zoals ceramiek, klei en riet. Deze potten staan perfect in een natuurlijk design. Ook is het leuk om te gaan voor rieten placemats of fruitschaal, die bijvoorbeeld perfect staan op een grote boomstamtafel. Daarnaast kleed je een kamer ook perfect aan met kussens in natuurlijke tinten, rieten raambekleding en mooie houten of stenen beeldjes voor op de dressoir.

Lees ook:  Inspireer, transformeer en begeer de mens via online zichtbaarheid en vindbaarheid

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings